ms.detector.media
MediaSapiens
zn.ua
14.06.2018 16:20
Європарламент закликає інституції ЄС відмовитися від продуктів Kaspersky Lab
Європарламент закликає інституції ЄС відмовитися від продуктів Kaspersky Lab
13 червня депутати Європейського парламенту закликали інституції ЄС припинити використовувати продукти російської компанії Kaspersky Lab та вкладати більше грошей у власні підрозділи з кібербезпеки.

Про це повідомляє Euractiv.

Відповідну резолюцію, яка не є юридично обов'язковою до виконання, підтримали 476 депутатів, 151 проголосували проти, а 36 утрималися.

Документ вже викликав побоювання, що Брюссель планує чинити тиск на іноземні технологічні компанії.

Найбільш серйозний крок вказано в кінці документа. Депутати Європарламенту просять «провести всебічне вивчення програмного забезпечення, ІТ та комунікаційного обладнання та інфраструктури, які використовуються в установах, щоб виключити потенційно небезпечні програми та пристрої».

Євродепутати вперше звернулися з закликом до інститутів ЄС «заборонити використання продуктів, шкідливість яких була підтверджена, таких як в Kaspersky Lab».

Того ж дня генеральний директор компанії Євген Касперський заявив, що ця резолюція «вітає кіберзлочинність в Європі», а Kaspersky Lab «лише намагалася позбавити світ від кіберзлочинності».

Він оголосив, що його компанія припиняє співпрацю з поліцейською службою ЄС Європол в рамках проекту No More Ransom – партнерства між владою і компаніями для виявлення шкідливих програм. Прес-секретар Kaspersky Lab уточнив, що фірма призупинить свою роботу з Європолом «поки ми не отримаємо додаткові офіційні роз'яснення від Європейського парламенту».

Нагадаємо, торік ізраїльські спецслужби повідомили, що завдяки антивірусній програмі російської компанії Kaspersky Lab були викрадені дані Агентства національної безпеки (АНБ) США.

Раніше від використання програмного забезпечення Kaspersky Lab відмовилися у СШАЛитві та Нідерландах. Уряд Британії порадив усім відомствам видалити «Антивірус Касперського».

Сервіс мікроблогів Twitter заборонив рекламу компанії у квітні цього року, а соцмережа Facebook більше не рекомендує користувачам встановлювати антивірус Kaspersky Lab.

ms.detector.media