США заборонила державним компаніям користуватися продуктами Kaspersky Lab

США заборонила державним компаніям користуватися продуктами Kaspersky Lab

16:01,
14 Вересня 2017
2875

США заборонила державним компаніям користуватися продуктами Kaspersky Lab

16:01,
14 Вересня 2017
2875
США заборонила державним компаніям користуватися продуктами Kaspersky Lab
США заборонила державним компаніям користуватися продуктами Kaspersky Lab
Автори:
13 вересня Міністерство внутрішньої безпеки США заборонило федеральним компаніям користуватися програмним забезпеченням російської компанії Kaspersky Lab, остерігаючись її можливих зв’язків з російською розвідкою.

Про це повідомило агентство Associated Press, посилаючись на відповідну директиву.

«Міністерство стурбоване зв'язками між представниками компанії Kaspersky Lab і російською розвідкою та іншими державними агенціями, а також положеннями російського законодавства, які дозволяють російським спецслужбам запитувати у Kaspersky Lab допомогу або зобов'язувати її сприяти перехоплення комунікацій, що проходять по російським мережам», - йдеться в повідомленні міністерства внутрішньої безпеки США.

Влада США наголосила на тому, що антивірусні продукти компанії забезпечують широкий доступ до файлів і документів на комп'ютерах, на яких вони встановлені, та можуть бути використані зловмисниками для послаблення інформаційних систем, якими користуються чиновники в США. 

У міністерстві заявили, що використання програмного забезбечення Kaspersky Lab у федеральних інформаційних системах несе в собі ризики для національної безпеки США.

Директива дає американським установам 30 днів на те, щоб визначити, чи використовують вони якісь продукти компанії Kaspersky Lab. Програмне забезпечення має бути вилучене з усіх інформаційних систем протягом 90 днів.

Генеральний директор компанії Kaspersky Lab Євген Касперський, що його компанія «не допомагала й не допомагатиме жодному уряду в світі в його кібершпигунстві чи спробах кібератак».

«Засмучує, що приватна компанія може вважатися винною до тих пір, доки вона не виявиться невинною, через геополітичні проблеми», – каже пан Касперський.

За його словами, жоден достовірний доказ не був публічно представлений жодною організацією чи особою, оскільки обвинувачення базуються на фальшивих твердженнях та неточних припущеннях, якими є і твердження про вплив російських законів та політики на компанію. Пан Касперський заявив також ,що Kaspersky Lab не підпадає під закони, про які йдеться в директиві США, а інформація, отримана компанією, захищена відповідно до законодавчих вимог та суворих галузевих стандартів, зокрема й за допомогою шифрування.

Нагадаємо, днями найбільша американська мережа магазинів споживчої електроніки Best Buy оголосила про зняття з продажів «Антивірусу Касперського». Це рішення було прийнято в зв'язку з підозрами про зв'язки «Лабораторії Касперського» з російськими спецслужбами.

У травні спецслужби США почали вивчати використання продуктів «Лабораторії Касперського». Конгресу запропонували відмовитсия від використання програмного забезпечення компанії, а Комітет Сенату США запропонував заборонити продукцію «Лабораторії Касперського» в оборонних відомствах.

У червні адміністрація Дональда Трампа також зробила кроки, щоб видалити «Касперського» зі списку затверджених державних постачальників.

На початку липня стало відомо, що у США компанію «Лабораторія Касперського» підозрюють у зв'язках з російською владою і спецслужбами. Аби розвіяти ці підозри, глава компанії Євген Касперський заявив, що готовий надати американській владі вихідний код своїх програм. Він також сказав, що готовий перенести частину дослідницької роботи «Лабораторії» до США, аби нейтралізувати негативні чутки про компанію. Євген Касперський також зазначив, що ці чутки почали поширюватися більш ніж двадцять років тому «з професійної заздрості».

Наприкінці липня Конгрес США попросив 22 урядові агентства поділитися документами щодо московської кіберфірми «Лабораторія Касперського», заявивши, що її продукція може використовуватися для «негативних дій проти Сполучених Штатів».

«Критики Касперського кажуть, що навряд чи його компанія могла б незалежно працювати в Росії, де в економіці переважають державні підприємства, а потужність шпигунських агентств різко зросла  під час президентства Володимира Путіна», - пише Associated Press.

Генеральний директор компанії Євген Касперський – інженер-математик, який закінчив технічний факультет Вищої школи КДБ (зараз цей виш називається Інститут криптографії, зв’язку та інформатики Академії ФСБ Росії). У 1997 році створив власну компанію, а в 2000 – продукт «Антивірус Касперського». Наразі продукцією Kaspersky Lab користується понад 400 млн користувачів, а офіси компанії розташовані в 32 країнах світу, зокрема й в США.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
zn.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду