ms.detector.media
MediaSapiens
flickr.com
14.06.2018 10:40
Uber патентує програму штучного інтелекту для визначення сп’яніння пасажира
Uber патентує програму штучного інтелекту для визначення сп’яніння пасажира
Сервіс таксі Uber подав заявку на патент для використання програми штучного інтелекту, що визначатиме ступінь сп'яніння потенційного пасажира.

Як повідомляє ВВС, додаток для виклику таксі зможе обробляти дані про те, наскільки точно користувач потрапляє пальцями по клавіатурі смартфона і під яким кутом його тримає.

У компанії вважають, що це допоможе вказати на «нехарактерну поведінку користувача» і дасть змогу водіям, які не хочуть возити нетверезих пасажирів, не брати в них замовлення.

Водночас критики кажуть, що це, навпаки, наражатиме на ризик користувачів Uber у вразливому стані.

За даними CNN, за останні 4 роки у США понад сотню водіїв Uber звинуватили у сексуальних домаганнях чи насильстві проти пасажирів, а 31 водія сервісу засудили, зокрема, і за зґвалтування.

Компанія регулярно звинувачували в незаконному зборі даних пасажирів. У 2014 році стало відомо, що Uber використовує програму God View, щоб відстежувати місце перебування своїх пасажирів і водіїв у реальному часі. Це збіглося у часі із витоком персональної інформації понад 100 тисяч водіїв Uber. Після цього сервісу довелося впровадити суворі заходи безпеки для захисту даних водіїв і користувачів.

Компанія зазначила, що вона «завжди шукає нових шляхів покращення досвіду користування Uber для пасажирів і водіїв».

«Ми подаємо заявки на патенти для багатьох ідей, але не всі вони, зрештою, стають реальними продуктами чи послугами», – повідомили в Uber.

Нагадаємо, торік стало відомо, що компанія Uber заплатила хакерам 100 тисяч доларів, аби вони видалили вкрадені дані 57 мільйонів і не розголошували інформацію про інцидент. Хакери атакували Uber ще у жовтні 2016 року. Зловмисники отримали доступ до імен, адрес електронної пошти та номерів мобільних телефонів 50 мільйонів користувачів Uber з різних країн світу. Також у них опинилися особисті дані семи мільйонів водіїв, включно з 600 тисячами номерів водійських прав працівників із США. Як стверджує керівництво Uber, хакери не встигли скористатися інформацією. Італія, Великобританія і Нідерланди ініціювали розслідування щодо компанії Uber через цей витік інформації громадян.

У зламі сервісу таксі підозрюють російських хакерів. Сотні користувачів Uber повідомили про те, що з них торік списали кошти за поїздки в Москві та Санкт-Петербурзі, яких вони не здійснювали.

ms.detector.media