Російських хакерів підозрюють у зламі Uber - The Times

Російських хакерів підозрюють у зламі Uber - The Times

15:45,
24 Листопада 2017
2660

Російських хакерів підозрюють у зламі Uber - The Times

15:45,
24 Листопада 2017
2660
Російських хакерів підозрюють у зламі Uber - The Times
Російських хакерів підозрюють у зламі Uber - The Times
Автори:
Сотні користувачів Uber повідомили про те, що з них списали кошти за поїздки в Москві та Санкт-Петербурзі, яких вони не здійснювали.

Як повідомляє  The Times, за останній рік більше 800 жителів Великобританії і США написали в Twitter про зломи акаунтів в сервісі Uber. Більшість повідомлень з'явилося в квітні і травні й багато користувачів припустили, що їх дані продавалися в дарквебі.

 

Один із твітів про злам профілю Uber з Росії: «Uber приховував величезний витік даних. Я знала, що я не збожеволіла, коли хтось вніс російський номер телефону в мій профіль. Неможливо було щось змінити й служба підтримки Uber не допомагала ніяк. Не дивно!».

Таку інформацію знайшли й інші британські видання - The Guardian та Daily Mail. Користувачі писали про те, як номери з їхніх профілів в Uber замінювали на російські номери телефонів.

The Times пов'язує ці скарги з великим витоком даних користувачів сервісу, який компанія приховувала. Водночас Uber заперечує причетність російських хакерів до витоку і не називає будь-яких підозрюваних у зломі. У компаії запевняють, що доказів викрадення профілів користувачів та фінансових збитків немає.

Нещодавно Італія, Великобританія і Нідерланди ініціювали розслідування щодо компанії Uber через приховування крадіжки даних користувачів. 

Агентство Bloomberg дізналося про те, що компанія Uber заплатила хакерам 100 тисяч доларів, аби вони видалили вкрадені дані 57 мільйонів і не розголошували інформацію про інцидент.

Хакери атакували Uber ще у жовтні 2016 року. Зловмисники отримали доступ до імен, адрес електронної пошти та номерів мобільних телефонів 50 мільйонів користувачів Uber з різних країн світу. Також у них опинилися особисті дані семи мільйонів водіїв, включно з 600 тисячами номерів водійських прав працівників із США. Як стверджує керівництво Uber, хакери не встигли скористатися інформацією.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Getty
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду