ms.detector.media
MediaSapiens
Opennews24
30.05.2018 11:51
У Мексиці невідомі побили журналіста до смерті
У Мексиці невідомі побили журналіста до смерті
У штаті Тамауліпас на півночі Мексики було знайдене тіло журналіста національної щоденної газети Excelsior Гектора Гонсалеса (Hector Gonzalez).

Як повідомляє Reuters з посиланням на заяву прокуратури, журналіста побили до смерті. За 2018 рік це вже шостий випадок загибелі репортера й третій за два останні тижні.

Прокуратура ініціювала розслідування вбивства Гектора Гонсалеса, який серед інших тем писав про питання безпеки в Тамауліпасі. Як звертає увагу Reuters, Тамауліпас є одним із найгірше контрольованих штатів у країні. В ньому надзвичайно сильний вплив угруповань, які займаються торгівлею наркотиками та рекетом.  До цього у січні в Тамауліпасі був знайдений мертвим ще один журналіст - 77-річний Карлос Домінгес, який був незалежним політичним колумністом.

Як писав MediaSapiens, кілька місяців тому в Мексиці двох поліцейських засудили за вбивство журналіста Мойзеса Санчеса.  Активісти та члени родини Санчеса звертають увагу, що місцевий мер, якого підозрюють у замовленні вбивства журналіста, залишається у розшуку. Син Мойзеса Санчеса вказує, що це лише незначний прогрес й загальна ситуація в країні залишається дуже складною.

В індексі сободи слова від «Репортерів без кордонів» Мексика знаходиться  на 147 місці серед 180 країн.

ms.detector.media