ms.detector.media
MediaSapiens
Forbes/Getty
12.04.2018 17:37
Директор Cambridge Analytica подав у відставку
Директор Cambridge Analytica подав у відставку
Директор компанії Cambridge Analytica Александр Тайлер (Alexander Tayler) вирішив піти зі своєї посади.

Як пише Forbes з посиланням на офіційну заяву компанії, пан Тайлер повернеться на свою попередню посаду директора з даних і зосередиться на «технічних розслідуваннях і запитах». Рада директорів також подякувала Александру Тайлеру за його роботу в ролі генерального директора Cambridge Analytica «у скрутні для компанії часи».

Попередній директор Cambridge Analytica Александр Нікс (Alexander Nix) був відсторонений від виконання своїх обов’язків 20 березня.  Тоді стало відомо про те, що компанія отримала особисту інформацію десятків мільйонів користувачів Facebook в обхід правил соцмережі.

Сама компанія відкидає усі звинувачення і стверджує, що отримала доступ до даних лише 30 мільйонів користувачів Facebook і зробила це законним шляхом. Нині діяльність компанії розслідує влада Великобританії та Федеральна торгова комісія США.

Детально про роботу компанії Cambridge Analytica та як був організований збір даних користувачів можна почитати в огляді на MediaSapiens. Ми також вибрали для вас сім основних тез зі слухань в Конгресі США, на яких у цій справі давав свідчення засновник Facebook Марк Цукерберг.

ms.detector.media