ms.detector.media
MediaSapiens
BetaNews
12.04.2018 09:55
Facebook платитиме до 40 тисяч доларів за виявлення випадків зловживання даними
Facebook платитиме до 40 тисяч доларів за виявлення випадків зловживання даними
Компанія Facebook оголосила про запуск нової програми Data Abuse Bounty Program.

В рамках цієї програми Facebook винагороджуватиме тих людей, які змогли виявити випадки зловживання даними користувачів. Виплати за такі вразливості складатимуть від $ 500 до $ 40 тисяч, зважаючи на те, наскільки масштабне зловживання виявив учасник програми.

До цього в багатьох технокомпаніях існували програми з пошуку вразливостей силами сторонніх користувачів, наприклад Vulnerability Reward Program в Google чи Facebook Bug Bounty program. Але це перша програма, націлена на зловживання даними користувачів.

«Програма охоплюватиме обидві півкулі і допоможе нам виявляти такі випадки, як інцидент з Cambridge Analytica, аби ми могли дізнатися про це і вжити заходів», - розповів директор з безпеки Facebook Алекс Стамос (Alex Stamos).

Соцмережа залишає за собою право заблокувати додатки, які порушують правила Facebook щодо конфіденційності, подати на порушників до суду  або ж провести зовнішній аудит компанії, що продає або купує дані.

Щоб подати заявку на Data Abuse Bounty Program, потрібно надіслати звіт з доведеним зловживанням, про яке Facebook не знала раніше, і яке зачпило дані як мінімум 10 тис. Користувачів соцмережі. Поки що в програму не включена мережа Instagram, яка належить Facebook, але компанія планує з часом розширити нову програму.

Згідно з внутрішнім розслідуванням Facebook, компанія Cambridge Analytica могла отримати доступ до даних 87 мільйонів користувачів Facebook, а не 50 мільйонів, як повідомлялося раніше. При цьому сама компанія стверджує, що отримала дані лише 30 млн користувачів Facebook.

Детально про роботу компанії Cambridge Analytica та як був організований збір даних користувачів можна почитати в огляді на MediaSapiens.

ms.detector.media