ms.detector.media
MediaSapiens
TNW
05.04.2018 10:46
Cambridge Analytica отримала дані 87 мільйонів користувачів — розслідування Facebook
Cambridge Analytica отримала дані 87 мільйонів користувачів — розслідування Facebook
Компанія Cambridge Analytica могла отримати доступ до даних 87 мільйонів користувачів Facebook, а не 50 мільйонів, як повідомлялося раніше.

Соцмережа Facebook провела внутрішнє розслідування витоку даних користувачів й дійшла висновку, що компанія Cambridge Analytica отримала більше інформації, ніж вважалося спершу.

Як повідомляє Reuters, про нові дані журналістам повідомив засновник Facebook Марк Цукерберг. Він також зазначив, що ніхто з керівництва компанії не був звільнений через цей витік. «Я не збираюся ні з кого робити цапа відбувайла за ті помилки, яких ми припустилися», — сказав він.

За словами Цукерберга, рада директорів Facebook також не має наміру змістити його з посади генерального директора компанії. Як зауважує Reuters, це було б складно зробити, адже він володіє контрольним пакетом акцій Facebook.

Також з 9 квітня соцмережа почне надсилати сповіщення користувачам про те, що їх дані могли бути передані Cambridge Analytica.

Нагадаємо, раніше Facebook оголосила про запуск окремого меню для керування приватними даними користувачів. У ньому можна буде проглянути які дані збирають ті чи інші додатки й керувати цим процесом.

Розслідування щодо витоку даних та можливого впливу компанії Cambridge Analytica на політичні процеси розпочали Італія, Німеччина й США.  У Штатах Facebook можуть оштрафувати на 40 тисяч доларів за кожне порушення. Детально про роботу компанії Cambridge Analytica та як був організований збір даних користувачів можна почитати в огляді на MediaSapiens.

Крім того, розробник з Нової Зеландії Ділан МакКей виявив, що Facebook збирала дані про дзвінки та SMS користувачів пристроїв на системі Android.

ms.detector.media