ms.detector.media
MediaSapiens
The New York Times
07.03.2018 11:37
Стали відомі переможці міжнародного фотоконкурсу Pictures of the Year
Стали відомі переможці міжнародного фотоконкурсу Pictures of the Year
Головним переможцем 75-го міжнародного конкурсу фотожурналістики Pictures of the Year став австралійський фотограф Адам Фергюсон (Adam Ferguson).

Газета The New York Times повідомила, що перемогу та звання «Фотограф року» йому принесли фотографії для їх матеріалу про нігерійських дівчат, яких ісламістська організація «Боко харам» намагалася завербувати і перетворити в смертниць, а також ще двох статей. Ці зйомки Адам Фергюсон здійснив за редакційним завданням NYT.

«Минулий рік виявився для мене вирішальним, – розповів пан Фергюсон. – Дуже часто фотографи, особливо молоді, наслідують старших колег:  так відбувається до тих пір, доки вони не знаходять своє власне місце в професії. В цьому році я вперше взяв на себе ризик і почав знімати саме так, як цього хочу я. Це був болічний рік, бо показувати роботи, які є продовженням мене, було строхи страшно. Та визнання цих робіт переконало мене самого, що мені варто довіряти собі й своєму баченню фотографії».

Друге місце в категорії «Фотограф року» посів ірландський фотограф Айвор Прайкетт (Ivor Prickett) із серією фотографій також для NYT , а третє – фрілансер Адам Дін (Adam Dean), який переважно знімає серії в Азії для найвідоміших світових ЗМІ.

Боєць Демократичних сил Сирії годує товариша в госпіталі для поранених бійців в контрольованій курдами частині Сирії. Фото: Ivor Prickett, The New York Times.

Шведський  фотожурналіст Магнус Веннманн (Magnus Wennman) переміг у номінації «Газетний фотограф року», а Маттіас Хенгст (Matthias Hangst) з Німеччини  в «Спортивних новинах». У категорії «Мультимедіа фотограф року» перше місце посіла Каті Фалкенберг (Katie Falkenberg) з Los Angeles Times.

Брудна питна вода в Південному Судані. Фото: Magnus Wennman, Aftonbladet

Найкращим візуальним редактором газети журі визнало Девіда Фурста (David Furst) з The New York Times, а з журнального цеху перемогла Кеті Моран (Kathy Moran) з National Geographic. 

Повний перелік переможців Pictures of the Year International можна побачити на сайті фотоконкурсу.

Нагадаємо, наприкінці лютого стали відомі переможці іншого міжнародного фотоконкурсу International Photographer of the Year. Головну нагороду конкурсу здобула американська документальна фотографиня Сара Блесенер (Sarah Blesener), а її українська колега Альона Гром посіла друге місце в номінації «Люди».

ms.detector.media