Серед переможців конкурсу International Photographer of the Year є українка (ДОПОВНЕНО)

Серед переможців конкурсу International Photographer of the Year є українка (ДОПОВНЕНО)

12:16,
22 Лютого 2018
2544

Серед переможців конкурсу International Photographer of the Year є українка (ДОПОВНЕНО)

12:16,
22 Лютого 2018
2544
Серед переможців конкурсу International Photographer of the Year є українка (ДОПОВНЕНО)
Серед переможців конкурсу International Photographer of the Year є українка (ДОПОВНЕНО)
Автори:
Головну нагороду конкурсу International Photographer of the Year цьогоріч отримала американська документальна фотографиня Сара Блесенер (Sarah Blesener), а її українська колега Альона Гром посіла друге місце в номінації «Люди».

Про це йдеться на сайті конкурсу, на який було подано майже 5 тисяч заявок.

Звання «Фотограф року» Сара Блесенер отримала за серію Beckon Us From Home про дев'ять американських військово-патріотичних таборів для підлітків. Фотографиня отримає премію в 2,5 тисячі доларів. 

У номінації «Відкриття року» переміг нідерландський фотограф Ян Янсен (Jan Janssen) зі своїми проектом Proud for one second, який розповідає про життя бідного народу батва в африканських горах Вірунґа. Йому вручать грошову винагороду в розмірі 1,5 тисячі доларів.

Фото Яна Янсена 

Журі International Photographer of the Year визначило кращих професійних фотографів та авторів-початківців у кількох тематичних номінаціях. Серед професіоналів головну нагороду в категорії «Люди» здобула бразильська фотографиня Ізабелла Пачині (Isabela Pacini) з проектом про мешканців Росії.

Фото Ізабелли Пачині

А фотографія морських котиків австралійця Пітера Тірстона (Philip Thurston) перемогла в номінації «Природа».

Фото Пітера Тірстона

Стефано Гардел (Stefano Gardel) зі Швейцарії здобув відзнаку в номінації«Арт-фотографія», а німець Флоріан Мюллер (Florian W. Mueller) в категорії «Архітектура».

Друге місце в категорії «Люди» посіла українська фотографиня Альона Гром із проектом «Діти війни» про 493 дітей, які живуть у прифронтовому місті Мар'їнка Донецької області. На сайті премії опубліковано сім її фотопортретів.

Фото Альони Гром

«Для мене цей конкурс – чудова можливість розповісти світовій спільноті про події, які відбуваються в Україні, на Донбасі, – розповіла пані Гром в коментарі MediaSapiens. – Моя мета – розбудити інтерес у західної аудиторії до проблеми переселенців і військового конфлікту в Україні через мистецтво. Так, ця перемога була прогнозована. Проект про дітей, які живуть в умовах війни, вже неодноразово був відзначений на міжнародних конкурсах. У вересні я їздила до Венеції, для участі у фестивалі ANIMA MUNDI,  де його представила. Я продовжую працювати над темою про людей, які живуть в сірій зоні. Зараз я закінчила черговий проект, який хотіла б показати в Україні».

Кілька десятків авторів фото відзначили спеціальним згадуванням журі.

Нагадаємо, нещодавно організація World Press Photo назвала фіналістів цьогорічного конкурсу. 

А британське видання International Business Times разом з компанією EyeEm започаткували фотоконкурс архітектурної фотографії, переможців якого визначить штучний інтелект.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
iphotographeroftheyear.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду