ms.detector.media
MediaSapiens
vatnikas.lt
17.01.2018 14:51
У Литві запустили сайт Vatnikas, який дуже схожий на український «Миротворець»
У Литві запустили сайт Vatnikas, який дуже схожий на український «Миротворець»
За словами засновників Vatnikas, їх мета - «регулярно, інтенсивно і жорстко викривати "ватників" і у законний спосіб боротися з їх пропагандою».

Як пише газета Lietuvos žinios, сайт публікує імена тих, хто поширює пропаганду, дезінформацію, прагне маніпулювати та здійснювати вплив на інших людей. Зараз список «ватників» на сайті складається з 155 пунктів. Окремо сайт відзначив і 13 сайтів. У Vatnikas також є своя сторінка у Facebook.

Голова Литовської спілки журналістів Дайнюс Радзевічюс (Dainius Radzevičius) прокоментував запуск сайту, назвавши його «очевидним наслідком інформаційної війни».

Засновнки Vatnikas вирішили залишитися невідомими. Вони також порівнюють себе з «ельфами», які віртуальним кремлівським «тролям», що поширюють пропаганду.

Український сайт «Миротворець» в Facebook привітали запуск литовського сайту та запропонували свою допомогу.

Як писав MediaSapiens, нещодавно Литва на півроку зупинила мовлення російського каналу ТВЦi. Причиною заборони стали звинувачення у підбурюванні до війни і розпалюванні ненависті. Литовська комісія з питань телерадіомовлення дійшла до висновку, що на телеканалі повторюються порушення, не заважаючи на застосовані раніше санкції.

ms.detector.media