ms.detector.media
MediaSapiens
Getty Images
29.11.2017 12:10
Канал CNN бойкотує різдвяну вечірку в Білому домі
Канал CNN бойкотує різдвяну вечірку в Білому домі
Команда американського телеканалу CNN, який регулярно обмінюється взаємною критикою з президентом США Дональдом Трампом, проігнорує цьогорічну різдвяну вечірку Білого дому.

Про відповідну заяву CNN повідомило видання Politico.

«У світлі нападів президента на свободу преси і CNN, які тривають, ми не вважаємо доречним святкувати разом із ним та запрошеними до нього гостями», – заявили в прес-службі CNN.

Водночас телеканал повідомив, що відправить на подію журналістів, які регулярно висвітлюють діяльність Білого дому, які в разі потреби зможуть підготувати новину.

Вечірка відбудеться 1 грудня.

У Білому домі привітали повідомлення про бойкот журналістів.

Прес-секретар Сара Сандерс (Sarah Sanders) написала в своєму акаунтів в Twitter:  «Різдво прийде рано! Нарешті гарні новини від CNN».

Нагадаємо, конфлікт Дональда Трампа та CNN триває вже багато місяців.

Ще на своїй першій прес-конференції у січні 2016 року новообраний президент Дональд Трамп відмовився відповідати на питання від кореспондента CNN, назвавши новини каналу «фейковими».

У червні президент США прокоментував звільнення трьох журналістів CNN, що брали участь у створенні й публікації матеріалу про зв’язки члена його адміністрації з Російським фондом прямих інвестицій, і в черговий раз назвав канал «фейковим».

Того ж місяця ведуча гумористичного шоу каналу Кеті Гріффін опублікувала відео, у якому вона тримає муляж, що нагадує відрізану голову президента США Дональда Трампа. Керівництво звільнило ведучу. Щодо дій пані Гріффін порушили федеральне розслідування, проте в результаті її виправдали.

У липні пан Трамп опублікував у своєму Twitter відео, на якому він буцімто б’є телеканал CNN, яке спричиноло гучний скандал.

У серпні телекорпорація CNN відмовилася взяти в ефір рекламний ролик, присвячений результатам роботи Дональда Трампа на посту президента США, адже воно містить чергову атаку на медіа CNN.

ms.detector.media