ms.detector.media
MediaSapiens
www.blog.google
17.10.2017 10:25
На Google Maps додали планети Сонячної системи
На Google Maps додали планети Сонячної системи
Компанія Google додала в Google Maps оновлення, яке дозволить користувачам сервісу відвідувати планети Сонячної системи та їхні супутники.

Про це йдеться у блозі компанії.

«Двадцять років тому космічний корабель "Кассіні" відправився з мису Канаверал в подорож, щоб розкрити таємниці Сатурна і його численних місяців. Під час своєї місії "Кассіні" записав і відправив на Землю майже півмільйона світлин, що дозволило вченим реконструювати ці далекі світи. Тепер ви можете відвідати ці місця разом з багатьма іншими планетами за допомогою карт Google прямо з вашого комп'ютера», – повідомили в компанії.

Відтепер на картах можна побачити 16 астрономічних об'єктів: Меркурій, Венеру, Землю, Місяць, Марс, карликову планету Цереру, Плутон, супутників Юпітера –  Іо, Європу і Ганімеда, а також супутників Сатурна – Мімас, Енцелад, Діону, Рею, Титан і Япет.

Google подякувала астрономічному художнику Бйорну Йонссону (Björn Jónsson), який створив карти Європи, Ганімеда, Реї та Мімаса, опрацювавши зораження NASA та Європейського космічного агентства.

«Беріть свій скафандр і подивіться на цей куточок  галактики, який ми називаємо домом», – запрошує Google.

Нагадаємо, цього року Google Street View від Google Maps додав на свою мапу Міжнародну космічну станцію. Це перша локація сервісу, що знаходиться за межами Землі.

ms.detector.media