Google створив віртуальну екскурсію Міжнародною космічною станцією

Google створив віртуальну екскурсію Міжнародною космічною станцією

11:45,
21 Липня 2017
2487

Google створив віртуальну екскурсію Міжнародною космічною станцією

11:45,
21 Липня 2017
2487
Google створив віртуальну екскурсію Міжнародною космічною станцією
Google створив віртуальну екскурсію Міжнародною космічною станцією
Автори:
Google Street View від Google Maps додав на свою мапу Міжнародну космічну станцію. Це перша локація сервісу, що знаходиться за межами Землі.

Про це повідомляє The Verge. Для перегляду доступні усі 15 модулів космічної станції. Відтепер користувачі зможуть на власні очі побачити місце, де протягом 16 років жили астронавти, і навіть дізнатися, де на станції зберігаються скафандри.  Усі зображення супроводжуються підписами які пояснюють, що саме зображено на фото: місце для занять спортом чи для проведення наукових досліджень, їжа астронавтів тощо.

Модуль для спостереження 

Космічний апарат «Dragon» для перевезення вантажів та астронавтів

Шлюзова камера «Квест»

Модуль для збереження вантажів та проведення деяких експериментів

Створити панорамне зображення у космосі було нелегким завданням, адже звичайні методи Google тут би не спрацювали. Віднайти вирішення проблеми допомогли NASA та Космічний центр Маршала. У результаті  усі знімки зробили за допомогою дзеркальних камер та іншого обладнання, яке було на борту.  Склеїли їх у 360-градусні зображення вже на Землі.  

За словами астронавта Томаса Песке (Thomas Pesquet),  втілити в життя цей проект було досить складно.

«Тут є багато перешкод, і ми мали обмежений час для того, щоб зробити знімки, тому ми повинні були бути впевнені, що цей підхід працюватиме. О, і ще ця відсутність гравітації!», - написав він у блозі Google.

Нагадаємо, у березні NASA опублікувало знімок Сонця без плям. Трохи згодом дослідники інтернету знайшли в мережі архів аудіовізуальних матеріалів NASA, пов’язаних з дослідженням космосу. Всі вони знаходяться у вільному доступі.

Нещодавно Google також створив віртуальний тур музеями України просто неба.  А  минулого року компанія запустила 3D-тур Букінгемським палацом.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Google
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду