ms.detector.media
MediaSapiens
Instagram
05.10.2017 15:10
Жінка, яка боїться виходити з дому, створила фотовиставку за допомогою Google Street View
Жінка, яка боїться виходити з дому, створила фотовиставку за допомогою Google Street View
Новозеландка Джекі Кенні (Jacqui Kenny) страждає від агорафобії - страху перед відкритим простором та натовпом, тому вона вирішила подорожувати за допомогою функції Google Street View.

Джекі Кенні переїхала до Лондону через роботу й вже там її здоров’я погіршилося. Лікарі діагностували у неї агорафобію. За статистикою від цього типу розладу страждають 1,8 млн. американців, пише Engadget. Минулого року компанія, в якій працювала Джекі Кенні, закрилася й аби відволіктися від тривожних думок вона почала досліджувати різні куточки планети за допомогою Google Street View. При цьому Джекі не лише подорожувала таким чином, але й робила фото - скріншоти з тих місць, які її вразили чи сподобалися. Вона зібрала близько 27 тисяч таких світлин.

Свої роботи новозеландка почала викладати в Instagram. «Агорафобія і підвищена тривожність обмежують мою здатність подорожувати, тому я знайшла інший спосіб побачити світ», - йдеться в її профілі. Джекі розповіла, що спершу їй було складно визнати свою хворобу, але з часом вона наважилася відкрито про неї говорити. Її Instagram акаунт зібрав близько 64 тисяч підписників, а мистецька галерея в Нью-Йорку вирішила влаштувати вистваку її фотографій.

 

Через те, що Джекі Кенні дуже складно подорожувати й навіть похід в супермаркет може викликати в неї сильну панічну атаку, авторка фотографій почала готуватись до подорожі ще за два місяці до відкриття виставки. «Хто б міг подумати, що сидіння вдома й скріншоти з Google Street View приведуть мене до цієї дивовижної спільноти і до моєї першої персональної виставки в Нью-Йорку. Два роки тому я б у це не повірила», - розповіла вона.

Як писав MediaSapiens, Google Street View від Google Maps постійно оновлюється і додає нові цікаві локації. Нещодавно сервіс додав на свою мапу Міжнародну космічну станцію. Це перша локація сервісу, що знаходиться за межами Землі. Також з його допомогою можна помандрувати до кратеру діючого вулкану Амбрум на архіпелазі Вануату. Окрім того, в Google Street View запустився 3D-тур Верховною Радою України та стали доступними для перегляду музеї всього світу.  

ms.detector.media