ms.detector.media
MediaSapiens
NASA
23.08.2017 09:50
NASA опублікувало фотографії повного сонячного затемнення
NASA опублікувало фотографії повного сонячного затемнення
Аерокосмічне агентство NASA поділилося світлинами сонячного затемнення 21 серпня, які зробили її фотографи.

На своїй сторінці в Flickr агенство виклало ще кілька фотографій затемнення, зроблених Джоелом Ковськи (Joel Kowsky), Обрі Геміньяні (Aubrey Gemignani), Біллом Інгаллсом (Bill Ingalls) та Карлою Томас (Carla Thomas).

На деяких  фотографіях можна побачити силует Міжнародної космічної станції.

Фото - Білл Інгаллс

Ця світлина, скомпонована з чотирьох кадрів Білла Інгаллса, показує траекторію руху космічної станції з шістьма космонавтами на борту на фоні сонця. Міжнародна космічна станція рухалася зі швидкістю близько 5 миль за секунду.

Сонячне затемнення, яке відбулося 21 серпня 2017 року, вважають наймасштабнішим з 1918 року. Уперше його хід можна було спостерігати від одного узбережжя Америки до іншого: від штату Орегон до штату Південна Кароліна. У ЗМІ явище називають «Великим американським затемненням», адже його повну фазу можна було спостерігати тільки з території США. Крім того, це найдовше повне сонячне затемнення за останній час. NASA також провело пряму трансляцію затемнення.

Фото - Обрі Геміньяні

Нагадаємо, величезний архів NASA з фото і відео досліджень космосу знаходиться у вільному доступі.

Цього року Google Street View від Google Maps додав на свою мапу Міжнародну космічну станцію. Це перша локація сервісу, що знаходиться за межами Землі.

ms.detector.media