ms.detector.media
MediaSapiens
Getty Images
18.08.2017 18:18
Керівник 21st Century Fox засудив Трампа через марш крайніх правих
Керівник 21st Century Fox засудив Трампа через марш крайніх правих
Виконавчий директор кінокомпанії 21st Century Fox Джеймс Мердок (James Murdoch) різко засудив реакцію президента США Дональда Трампа на марш крайніх правих в Шарлотсвіллі.

Про це пише видання The Hollywood Reporter, до якого потрапив текст листа пана Мердока друзям.

Як зазначає видання, раніше Дональд Трамп заявив, що в насильстві в Шарлотсвіллі були винні дві сторони, а серед прибічників ідеології білого расизму також можуть бути «хороші люди».

«Те, що сталося минулого тижня в Шарлотсвіллі і реакція на це президента Сполучених штатів всіх нас стурбували – як американців та вільних людей. Мені важко уявити, що я маю це писати : протистояти нацистам критично необхідно. Немає хороших нацистів, чи членів «Ку-клукс-клану», чи терористів. Демократи, республіканці та всі інші мають дійти згоди в цьому, і це ніяк нікого не послабить», – написав підприємець.

Джеймс Мердок також додав, що різноманіття оповідачів та різноплановість історій, які бачить глядач, можуть змінити ситуацію. «Це різноманіття в усьому світі є вирішальною силою і натхненним імпульсом у моєму бізнесі. Нерідко з такими історіями та позицією хтось не погоджується, тож це може бути важко. Звісно, жодна компанія не є ідеальною. Але я пишаюсь сильним мистецтвом, яке може з'явитися [з таким підходом], і вдячний усім колегам, які працюють над цим», – зазначив він.

У листі Джеймс Мердок пообіцяв пожертвувати 1 мільйон доларів організації Anti-Defamation League, яка бореться з проявами антисемітизму.

Виконавчий директор кіностудії 21st Century Fox закликав друзів також передати гроші організаціям, які боряться з дискримінацією.

Джеймс Мердок є сином медіамагната Руперта Мердока (Rupert Murdoch), який має дружні стосунки з Дональдом Трампом. Телекомпанія Fox, лояльна до президента США, є дочірньою компанією 21st Century Fox.

Нагадаємо, 12 серпня в американському містечку Шарлотсвілл (Вірджинія) відбувся марш крайніх правих під назвою «Unite the Right». Через сутички загинули троє осіб та ще близько 19 постраждали. 

У понеділок Президент США Дональд Трамп, замість відповіді на питання про правий марш, вкотре звинуватив телеканал CNN і його репортера в Білому Домі Джима Акосту (Jim Akosta) в виробництві фейкових новин.

Днями CEO соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg) пояснив політику Facebook щодо мови ворожнечі (і зокрема в випадку Шарлотсвілля) та заявив, що задля зменшення ненависті в суспільстві людям потрібно зблизитися.

ms.detector.media