ms.detector.media
MediaSapiens
PetaPixel
26.06.2017 11:53
Фотографиня подала до суду на The Trump Organization за порушення авторських прав
Фотографиня подала до суду на The Trump Organization за порушення авторських прав
Американська фотографиня подала позов про порушення авторських прав проти The Trump Organization, звинувачуючи компанію президента США Дональда Трампа у використанні її фотографії без дозволу.

The Trump Organization використала знімок, зроблений фотографинею  Джулі Дерманські (Julie Dermansky), на веб-сайті компанії та в Instagram-акаунті @realdonaldtrump. Фото було зроблене на мітингу в січні 2016 року. На ньому зображено п’ятьох жінок у футболках, надписи на який складають гасло «Make America Great Again #Trump» (Зробимо Америку знову великою #Trump). Фото було зареєстровано в Бюро авторських прав у США.

У судовому позові йдеться про те, що The Trump Organization отримала вигоду від публікації роботи Джулі Дерманські без її дозволу, оскільки фото допомогло сформувати імідж організації в інтернеті. Зображення отримало майже 28 000 «лайків», перш ніж його видалили з Instagram.

Також фото стало вірусним в мережі, після того як надпис на футболках жінок відредагували за допомогою графічного редактора, перетворивши на «Make America White Again» (Зробимо Америку знову білою).

Фотографиня вимагає відшкодування збитків у розмірі 150 000 доларів США та вимагає розгляду справи судом присяжних.

Раніше британський фотограф Девід Кіттос (David Kittos) подав до суду на Дональда Трампа молодшого за незаконне використання його фотографії в передвиборчій кампанії.

ms.detector.media