На Трампа подали до суду за незаконне використання фотографії цукерок

На Трампа подали до суду за незаконне використання фотографії цукерок

12:40,
24 Жовтня 2016
2431

На Трампа подали до суду за незаконне використання фотографії цукерок

12:40,
24 Жовтня 2016
2431
На Трампа подали до суду за незаконне використання фотографії цукерок
На Трампа подали до суду за незаконне використання фотографії цукерок
Автори:
Британський фотограф Девід Кіттос (David Kittos) подав до суду на Дональда Трампа за незаконне використання його фотографії в передвиборчій кампанії.

Син республіканського кандидата Дональд Трамп молодший використав у своєму пості на Twitter фотографію Девіда Кіттоса, на якій зображено мсику із цукерками Skittles. «Якби у мене була повна миска цукерок Skittles і я сказав вам, що всього три з них можуть вас вбити, ви б ризикнули взяти жменю? Так само і з сирійськими біженцями», - написав він. (Наразі фото в публікації не доступне). 

Скріншот твіту ДональдаТрампа молодшого.

В компанії Mars Incorporated (яка володіє Skittles - MS) від скандальної публікації спробували відмежуватися: «Skittles - цукерки. Біженці - люди. Ми думаємо, це недоречна аналогія».

Незабаром з'ясувалося, що фотографія, яку використав Трамп-молодший, була вкрадена зі сторінки Девіда Кіттоса у Flickr. Знімок був завантажений шість років тому з позначкою «Всі права захищені».

Фотограф подав до суду, звинувативши Дональда Трампа і його сина в порушенні авторського права. Він також зазначив, що причина позову - не тільки незаконне використання знімка, але і образливий характер публікації. Кіттос сам є біженцем з Кіпру, він переїхав до Британії в шестирічному віці.

У позові фотографа не вказана конкретна компенсація за порушення, але він просить про встановлення судової заборони, аби запобігти неправомірному використанню фотографії в подальшому. 

Нагадаємо, 5 вересня Верховний суд Республіки Білорусь відмовив у задоволенні позову фотографа і блогера Антона Мотолька до державної медіакомпанії «Белтелерадіокомпанія», яка використовувала його фото без посилання та дозволу.

Також фотоагентство Getty Images звинуватили в крадіжці 47 тисяч фотографій. Незалежне інформаційне агентство Zuma Press подало в суд на компанію, вказавши на грубе порушення авторського права та незаконний продаж зображень Zuma на сайті Getty Images. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Flickr / Screenshot
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду