ms.detector.media
MediaSapiens
lifehacker.ru
04.05.2017 10:35
Gmail повідомив про фішингову розсилку, замасковану під Google Docs
Gmail повідомив про фішингову розсилку, замасковану під Google Docs
Компанія Google попередила користувачів поштового сервісу Gmail про шкідливість розсилки, замаскованої під сервіс Google Docs.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці сервісу в Twitter

«Ми розслідуємо фішингові листи, які виглядають як Google Docs. Закликаємо вас не переходити за посиланнями і відзначати їх як фішинг», - сказано в повідомленні.

We are investigating a phishing email that appears as Google Docs. We encourage you to not click through, & report as phishing within Gmail.

— Gmail (@gmail) 3 мая 2017 г.

Розсилка почала приходити 3 травня, відзначає Meduza. У листі, автором якого може бути вказаний знайомий одержувача, пропонується відкрити документ в Google Docs. При переході по посиланню відкривається вікно, у якому користувачу пропонують дозволити управляти своїми листами і контактами програмі, яка називається Google Docs (але не має відношення до Google і є шкідливою).

Як пише The Verge, розсилка відрізняється від звичайного фішингу тим, що не переводить користувача на сторінку, схожу на поштовий сервіс, а діє всередині цього поштового сервісу, експлуатуючи існуючу можливість давати стороннім програмам доступ до акаунтів. 

Як зазначили в Google, компанія вжила заходів для захисту користувачів. Зокрема, підроблені сторінки Google Docs були видалені, а акаунти-порушники відключені.

Також в компанії відзначили, що працюють над тим, щоб запобігти такого роду підмінам у майбутньому.

Раніше MediaSapiens писав про те, що Gmail збільшив ліміт у розмірі вкладень до 50 МБ. Щоправда, тільки для вхідних повідомлень.

ms.detector.media