ms.detector.media
MediaSapiens
The Washington Post
21.04.2017 11:50
Влада США готує порушення кримінальної справи проти членів WikiLeaks та Джуліана Ассанжа
Влада США готує порушення кримінальної справи проти членів WikiLeaks та Джуліана Ассанжа
У США федеральні прокурори працюють над збором матеріалів для порушення кримінальної справи стосовно членів організації WikiLeaks.

Як повідомляє The Washington Post, вони переглядають витік дипломатичних та військових документів 2010 року. Міністерство юстиції за президентства Барака Обами вирішило не висувати звинувачення WikiLeaks. Однак, адміністрація президента Дональда Трампа порадила прокурорам переглянути справу.

За даними газети, прокуратура працює над чорновою версією звинувачення на адресу членів WikiLeaks та її засновника, Джуліана Ассанжа. Імовірно, їм висунуть звинувачення в крадіжці державної власності і порушенні закону про шпигунство. Для висунення звинувачень прокуратурі знадобиться схвалення від керівників Мін'юсту США.

Як писав MediaSapiens, директор Центрального розвідувального управління Майк Помпео назвав Wikileaks «недержавною ворожою розвідувальною службою».

У березні цього року сайт Wikileaks оприлюднив тисячі документів, які, за твердженням авторів публікації, викривають хакерські методи, до яких вдається ЦРУ.

ms.detector.media