Wikileaks стверджує, що ЦРУ зламувало старі моделі iPhone і MacBook

Wikileaks стверджує, що ЦРУ зламувало старі моделі iPhone і MacBook

12:27,
25 Березня 2017
2526

Wikileaks стверджує, що ЦРУ зламувало старі моделі iPhone і MacBook

12:27,
25 Березня 2017
2526
Wikileaks стверджує, що ЦРУ зламувало старі моделі iPhone і MacBook
Wikileaks стверджує, що ЦРУ зламувало старі моделі iPhone і MacBook
Автори:
Ресурс Wikileaks опублікував чергову порцію секретних документів. Оприлюднені паперу вказують на те, що ЦРУ розробило спосіб злому iPhone і навчилося безслідно заражати MacBook вірусами.

Документи програми «Темна матерія» містять докладні інструкції по використанню кожного конкретного інструменту, але більшість з них були протестовані ЦРУ ще сім років тому, пише The Verge. Один з інструментів для зараження MacBook називався Sonic Screwdriver. Він дозволяв заражати ноутбуки через USB або Thunderbolt порти при фізичному доступі до пристрою. Дві інші програми - Triton і DerStarke - розраховані на автономну роботу. В документах, оприлюдених Wikileaks йшлося ще про кілька інших, менш зручних, інструментів.  Також спецслужба розробила спосіб злому перших моделей iPhone, коли системи iOS ще не існувало, а в iPhone OS не було магазину додатків.

Представники Apple спочатку відмовилися коментувати ситуацію, але на наступний день після публікації Wikileaks заявили про закриття вразливостей. В компанії підкреслили, що не обмінювалися з Wikileaks будь-якою інформацією.

Як писав MediaSapiens,  портал WikiLeaks опублікував базу з 8761 документів та файлів з внутрішньої мережі Центру кіберрозвідку ЦРУ. Значна частина цієї інформації присвячена хакерським прийомам, які використовують американські спецслужби. Серед інструментів, які імовірно використовують спецслужби, - віруси для пристроїв, що працюють під операційними системами Windows, Android, iOS, OSX і Linux, та для інтернет-роутерів, програмне забезпечення, що перетворює смарт-телевізори на пристрої для прослуховування. Достовірність оприлюднених WikiLeaks документів у ЦРУ не підтвердили і не спростували. 

Втім, нещодавно Федеральне бюро розслідувань США заявило про підготовку до масштабного розслідування з метою виявити інформаторів проекту WikiLeaks, які злили дані щодо програм Центрального розвідувального управління. 

Також засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж заявив, що готовий допомогти технологічним компаніям захиститися від зломів з боку американських спецслужб.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Belgium-iPhone
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду