ms.detector.media
MediaSapiens
Майк Помпео, Novoye Vremya
14.04.2017 09:57
ЦРУ назвало Wikileaks ворожою США розвідкою
ЦРУ назвало Wikileaks ворожою США розвідкою
Директор Центрального розвідувального управління Майк Помпео назвав Wikileaks «недержавною ворожою розвідувальною службою», на яку має вплив у тому числі Росія.

Про це пише BBC

За словами пана Помпео, Росія використовувала викрадені хакерами матеріали під час президентських виборів в США у 2016 році.

У березні сайт Wikileaks оприлюднив тисячі документів, які, за твердженням авторів публікації, показують хакерські методи, до яких вдається ЦРУ.

У цих документах йшлося, зокрема, про віруси для комп'ютерів і смартфонів, а також про програмне забезпечення, яке перетворює «розумні» телевізори в пристрої для підслуховування.

За документами, в арсеналі кіберзброї, який нібито є у ЦРУ, є віруси, які можуть заразити пристрої з операційними системами Windows, Android, IOS, OSX і Linux, а також інтернет-роутери.

У ЦРУ не стали підтверджувати або спростовувати справжність оприлюднених документів, але заявили, що витік інформації ставить під загрозу безпеку американців. 

Раніше ресурс Wikileaks опублікував чергову порцію секретних документів. Оприлюднені паперу вказують на те, що ЦРУ розробило спосіб злому iPhone і навчилося безслідно заражати MacBook вірусами.
ms.detector.media