ms.detector.media
MediaSapiens
Reuters
28.03.2017 14:55
НАТО планує вкласти в кібербезпеку і супутники € 3 мільярди - Reuters
НАТО планує вкласти в кібербезпеку і супутники € 3 мільярди - Reuters
НАТО планує витратити € 3 мільярди для модернізації своїх супутників і комп'ютерних технологій. Так організація намагається протистояти новим кіберзагрозам.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого співробітника Агентства зв'язку та інформації НАТО. Організація вкладе € 1,7 млрд у розвиток супутникового зв'язку для кращої підтримки військ і кораблів та для допомоги при використанні безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Також передбачається виділити близько € 800 млн на комп'ютерні системи, які покликані поліпшити управління протиповітряною і протиракетною оборони.

Крім того в НАТО стурбовані тим, що кількість підозрілої активності в мережі інтернет збільшилася за останні три роки в п'ять разів. Окремо в організації розглядають діяльність російської групи APT28, яку звинувачують в зламі серверів Демократичної партії США з метою подальшого впливу на президентські вибори в країні. Тому ще 180 мільйонів євро будуть витрачені на забезпечення більш безпечного мобільного зв'язку для солдатів альянсу в польових умовах, повідомило джерело агентства.

За даними Reuters, офіційно про плани та повний перелік витрат НАТО оголосить в квітні. Учасники альянсу ще мають затвердити фінансування усіх ініціатив.

Нагадаємо, проект WikiLeaks нещодавно опублікував базу документів та файлів з внутрішньої мережі Центру кіберрозвідки ЦРУ. Значна частина цієї інформації присвячена хакерським прийомам, які використовують американські спецслужби. Серед інструментів, які імовірно використовують спецслужби, - віруси для пристроїв, що працюють під операційними системами Windows, Android, iOS, OSX і Linux, та для інтернет-роутерів, програмне забезпечення, що перетворює смарт-телевізори на пристрої для прослуховування.

ms.detector.media