ms.detector.media
MediaSapiens
AFP
05.02.2017 16:23
Творець «Ла-Ла Ленду» отримав головну нагороду Гільдії режисерів
Творець «Ла-Ла Ленду» отримав головну нагороду Гільдії режисерів
Режисер мюзиклу «Ла-Ла Ленд» отримав головну нагороду Гільдії режисерів Америки. 32-річний Деміен Шазелл сказав, що в цій стрічці хотів «вшанувати мріяння».

Під час своєї промови він, як і інші режисери, згадав про обмеження Дональда Трампа на в'їзд іммігрантів, пише BBC.

Пан Шазелл похвалив іранського режисера Асгара Фархаді, який заявив, що не приїде на нагордження кінопреміями «Оскар» у зв'язку з цими обмеженнями.

Народи Гільдії режисерів традиційно вручають перед врученням «Оскарів» наприкінці лютого.

Фільм «Комівояжер» пана Фархаді - один із номінантів цієї престижної кінопремії.

За словами Шазелла, іранський режисер походить із країни «з якою, як каже мій уряд, я не повинен вести діалог».

Іран - одна із семи переважно мусульманських країн, громадянам якої пан Трамп своїм указом тимчасового заборонив в'їзд до США. Згодом федеральний суд призупинив цей указ.

Мексиканський режисер Алехандро Іньярріту - лауреат Гільдії режисерів минулого року - назвав політичну ситуацію в США «поганим рімейком однієї з найгірших історії минулого століття».

Одну з цьогорічних нагород Гільдії також отримав Гарт Девіс, режисер фільму «Лев».

У цій стрічці, заснованій на реальних подіях, ідеться про індійця, який загубився у п'ятирічному віці. Через 25 років він за допомогою Google Earth намагається знайти рідне місто і свою матір, не знаючи їхніх імен.

Цей фільм надихнув деяких біженців на пошук своїх родин, сказав пан Девіс, отримуючи нагороду.

Премію за досягнення в режисурі драматичного серіалу отримав Мігель Сапочник за епізод серіалу «Гра престолів» «Битва Бастардо».

Минулого місяця «Ла-Ла Ленд» виграв у сімох номінаціях премії Золотий глобус.

Раніше MediaSapiens писав про те, що програмний директор телеканалу НВО Кейсі Блойс розкрив подробиці створення можливого приквела серіалу «Гра престолів». За словами Блойса, на даний момент телеканал веде переговори зі сценаристами про написання сценарію майбутнього серіалу. Він також зазначив, що створення приквела накладає на сценаристів менше зобов'язань, ніж написання сценарію спін-оффу. А світ, створений Джорджем Мартіном, дозволяє написати якісну передісторію «Гри престолів». 

ms.detector.media