ms.detector.media
MediaSapiens
Facebook
22.12.2016 10:55
Марк Цукерберг показав «розумний будинок», над яким він працював рік
Марк Цукерберг показав «розумний будинок», над яким він працював рік
На початку 2016 року засновник Facebook Марк Цукерберг заявив, що планує за рік розробити простий штучний інтелект, який би допомагав йому керувати будинком.

Він назвав проект Джарвіс - як персональний комп'ютер з фільму «Залізна людина». Штучний інтелект вміє керувати освітленням та опаленням в домі, вмикати музику, розрізняти мешканців дому та розуміти, де хто з них знаходиться, зустрічати гостей, вмикати тостер та «стріляти» чистими футболками. Система може сприймати як голосові команди, так і текстові, надіслані через смартфон.

Глава Facebook виклав у мережу два ролики - Джарвіс його очима та очима його дружини. Треба відзначити, що їх позиції щодо штучного інтелекту в домі дещо відрізняються. 

Марк Цукерберг розповідає про «розумний будинок» та штучний інтелект Джарвіс. 

Прісцилла Чан про життя із Джарвісом.

Зараз соцмережа Facebook перебуває в центрі скандалу через поширення фейкових новин. Нещодавно глава Європарламенту Мартін Шульц закликав до ухвалення жорстких, загальноєвропейських законів, які б допомогли зупинити поширення фальшивих новин в мережі, зокрема у соцмережах.

Марк Цукерберг раніше відкинув звинувачення щодо впливу фейкових новин у Facebook на результати президентських виборів у США. Втім, згодом мережа оголосила про запуск ряду інструментів для вирішення проблем із фейками. 

ms.detector.media