ms.detector.media
MediaSapiens
Mashable
27.09.2016 18:10
Журналісти упіймали Дональда Трампа на обмані під час дебатів
Журналісти упіймали Дональда Трампа на обмані під час дебатів
Під час дебатів між кандидатами на пост президента Гілларі Клінтон та Дональдом Трампом зав'язалася суперечка про розвиток екологічно чистої енергетики.

Кандидатка від демократів Гілларі Клінтон заявила, що одна з країн у майбутньому стане надзвичайно потужною у сфері екологічно чистої енергетики. «Це створить мільйони робочих місць. І я хочу, щоб цією країною були ми», - додала Клінтон, відзначивши, що її опонент не вірить в екологічні проблеми та у глобальне потепління.

«Дональд вважає, що зміни клімату - це містифікація, яку вигадали китайці», - сказала вона. Водночас, кандидат від республіканців Дональд Трамп почав заперечувати її слова. «Я не казав цього, я не казав цього», - втрутився Трамп. 

Trump denies Clinton claim about his climate change denial pic.twitter.com/lCwhdbhWTT

— Mashable News (@MashableNews) 27 вересня 2016 р. 

Поки дебати між політиками тривали, видання Mashable та The Verge знайшли у Twitter Дональда Трампа відповідний твіт за 2012 рік, у якому він дійсно написав, що не вірить у глобальне потепління. 

 

The concept of global warming was created by and for the Chinese in order to make U.S. manufacturing non-competitive.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 6 листопада 2012 р.

Нагадаємо, опитування телекомпанії CNN засвідчило, що 62 відсотки глядачів віддали Клінтон перемогу в дебатах. Трампа бачать переможцем лише 27 відсотків опитаних.

Також цими вихідними, напередодні перших президентських дебатів 2016 року, чотири новинні організації прийшли до висновку, що Дональд Трамп обманює частіше, ніж Гілларі Клінтон.

ms.detector.media