ms.detector.media
MediaSapiens
upload.ee
05.09.2016 10:25
У мережі 4G встановили рекорд швидкості
У мережі 4G встановили рекорд швидкості
Встановлено новий світовий рекорд швидкості інтернету в мобільній мережі 4G, повідомляє фінський мобільний оператор.

Компанія Elisa заявляє, що їй вдалося досягти швидкості 1,9 гігабіт за секунду (Gbps) у тестовій мережі, пише BBC.

Теоретично такий надшвидкий мобільний інтернет дозволить завантажити фільм у форматі Blu-ray за 44 секунди.

Проте аналітики скептично оцінюють можливість того, що таке досягнення можна буде повторити найближчим часом у справжній діючій мережі.

В Elisa заявили, що для досягнення швидкості, яка межує з порогом 2 Gbps, скористалися технологією китайського телеком-гіганта Huawei.

Для порівняння, найшвидша швидкість у комерційних мережах становить 300 Mbps, що в шість разів менше за досягнення фінів.

«Розгортання мережі, яка може підтримувати 1,9 Gbps, ще не означає, що абоненти отримають мобільний канал з такою швидкістю», - застерігає Нік Вуд, помічник редактора в Total Telecom.

За його словами, пропускна здатність мережі розділиться серед усіх користувачів, тому насправді кожен з них отримає «скромне покращення» в швидкості й надійності зв'язку.

Нагадуємо, у липні 2015 Петро Порошенко підписав Указ про впровадження технології зв’язку 4G в Україні. Згідно з Указом №445/2015 «Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління», Кабінету Міністрів України доручено розробити за участю Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, інших заінтересованих державних органів та затвердити план заходів на 2015-2017 роки щодо впровадження в Україні у 2017 році системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління.

ms.detector.media