Петро Порошенко підписав Указ про впровадження технології зв’язку 4G в Україні

Петро Порошенко підписав Указ про впровадження технології зв’язку 4G в Україні

11:40,
24 Липня 2015
3654

Петро Порошенко підписав Указ про впровадження технології зв’язку 4G в Україні

11:40,
24 Липня 2015
3654
Петро Порошенко підписав Указ про впровадження технології зв’язку 4G в Україні
Петро Порошенко підписав Указ про впровадження технології зв’язку 4G в Україні
Автори:
Кабінету Міністрів України доручено розробити за участю Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, інших заінтересованих державних органів та затвердити план заходів на 2015-2017 роки щодо впровадження в Україні у 2017 році системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління.

Про це йдеться в повідомленні офійного інтернет-представництва Президента України Петра Порошенка. 

Згідно з Указом №445/2015 «Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління», Кабінету Міністрів України доручено розробити за участю Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, інших заінтересованих державних органів та затвердити план заходів на 2015-2017 роки щодо впровадження в Україні у 2017 році системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління.

Коментуючи Указ №445/2015 «Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління» на брифінгу, заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків нагадав про успіх тендеру на ліцензії на зв’язок 3G, який дозволив залучити до бюджету 11 млрд гривень. 

«Це був один з найпрозоріших конкурсів, що підтвердили міжнародні експерти. Більшість людей у Києві і багатьох містах вже мають нагоду користуватись цією послугою, яка блокувалася через монопольну позицію однієї з компаній на ринку України», – відзначив він.

Голова НКРЗ Олександр Животівський повідомив, що зараз проводиться аудит радіочастотного ресурсу, за підсумками якого за участі міжнародних експертів буде розроблено «дорожню карту» з використання нових технологій. Восьмеро операторів висловили готовність брати участь у фінансуванні та підготовці впровадження нової технології.

Як писав MediaSapiens, Північна Корея у червні відключила іноземних туристів від 3G інтернету. Фотографії, якими діляться в мережі туристи, на думку влади, не сприяють встановленню позитивного іміджу країни.

Також нагадуємо, що минулого місяця телеком-оператор «Київстар» запустив свою першу 3G мережу в комерційну експлуатацію у Львові та передмісті (м. Дубляни і с. Малехів). Першого дня запуску 3G мережі зв’язком нового покоління скористалося 40% абонентів Львова.

У той час найбільший провайдер інтегрованих дротових і бездротових телекомунікаційних послуг Південної Кореї - компанія KT - повідомив про запуск бездротової мережі Giga-LTE, яка забезпечить рекордні швидкості передачі інформації. У повідомленні відзначається, що в мережі Giga-LTE абоненти зможуть завантажувати фільми в форматі ультрависокої роздільної здатності (UHD) розміром у 18 Гб всього за дві з гаком хвилини. А на скачування музичної збірки розміром 3 Гб піде всього 20 секунд.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Петро Порошенко, president.gov.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду