ms.detector.media
Катерина Толокольнікова
Фото: nillaudiovideo.ch
12.05.2016 09:36
«Голос країни», «Вагітна у 16» й «Орел і Решка» — якими ще є медіавподобання підлітків? (Опитування)
«Голос країни», «Вагітна у 16» й «Орел і Решка» — якими ще є медіавподобання підлітків? (Опитування)
Чи дивляться підлітки новини, які в них улюблені серіали та що вони думають про українські передачі — MediaSapiens запитав про це двадцятьох юних українців.

Гравці медійного ринку України часто забувають про те, що серед їхньої аудиторії є діти. Вони також дивляться вечірні новини — і, як виявилося, скаржаться на те, що там багато жахіть. Вони радіють появі українських серіалів, але майже не читають преси.

Media Sapiens поспілкувався з дітьми під час Міжнародного конкурсу шкільних медіа, куди приїхали юнкори з різних міст, а також — зі знайомими підлітками в Києві.

Це не соціологічне дослідження, а просто опитування українців віком із 11 до 16 років. Ми запитали, які телепрограми вони дивляться, які серіали та мультики їм подобаються, а також чи слухають вони радіо, читають газети й журнали.

Анастасія, 15 років, Харківська область:

Новини читаю з інтернету — з tsn.ua. Ввечері дивлюся по телевізору «1+1», «UA: Перший». Читаю нашу місцеву газету «Обрії Ізюмщини» та журнал «Юная леди». Слухаю наше місцеве радіо.

Софія, 16 років, Харківська область:

Дивлюся новини — « ТСН», люблю серіал «Ходячі мерці».

Каріна, 16 років, Харківська область:

Читаю «Обрії Ізюмщини». З серіалів дивлюся «Фізрука», «Універ», «Поліцейських з Рубльовки». Мультсеріал — «Качині історії».

Рузана, 14 років, м. Дніпропетровськ:

Телевизор смотрю очень редко и в основном это канал Discovery Science. Смотрю много сериалов, большинство фантастические: «Однажды в сказке», «Сверхьествественное», «Дневники Вампиров». Радио не слушаю. Читаю журналы про разных знаменитостей и их жизнь или про новые открытия в области музыки. Учу английский и пытаюсь читать издания People, Newsweek. Новости не смотрю, а когда по телевизору идут, наверное, попадаю на «UA: Перший».

Валерія, 15 років, Черкаська область:

З новин дивлюся «ТСН». Читаю місцеву газету «Сміла». Інші газети та журнали — ні, більше книжки. Не вистачає журналів про хобі.

Оксана, 15 років, Черкаська область:

Новини переглядаю на «Інтері», «Україні», ICTV, «1+1». Що мені не подобається на телебаченні — що під вечір починають показувати страшні новини — про вбивства й таке інше. Це дуже гнітить. Краще або ранком показували б, або взагалі не показували. Читаю нашу газету «Сміла». Слухаю радіо «Шансон», коли на городі працюю — без музики тоді ніяк. Новини дізнаюся з сайту ukr.net.

Віка, 13 років та Галина, 16 років, Миколаївська область:

Дивимося шоу «Кохана, ми вбиваємо дітей», «Вагітна в 16», «Міняю жінку». Мультики «Баранчик Шон», «Свинка Пепа». Щось інтелектуальне, пізнавальне, про природу.

Серіали «Фізрук», «Універ». Газети «Голос Баштанщини» та «Рідне прибужжя». Журнали «Лиза», «Юная леди».

Настя, 11 років, Львів:

Беру читати газету, коли дідусь читає. Позичаю в нього різні. Новини на ТБ дивлюся на «1+1», Новому каналі та нашому львівському. Слухаємо «Радіо 24» в машині. Люблю серіал «Моя няня — вампір» — він дуже класний! А ще — «Темний світ». Дивлюся мультики «Смішарики», «Принцеса Софія» — з молодшою сестрою за компанію.

Андріана, 12 років, м. Львів:

Читаю районну газету — назви не пам’ятаю. Заходжу на сайт tsn.ua. Люблю серіали «Величне століття. Роксолана». Також дивлюся з молодшою сестрою мультики.

Катерина, 16 років, м. Миколаїв:

Я больше смотрю телевизор, чем читаю газеты. Смотрю передачи, которые могут пригодиться мне в жизни, быть полезными. Кулинарные шоу или про хенд-мейд. И развлекательные программы вроде «Хто зверху?», «Україна має талант». Это поднимает настроение. Радио у кого-то в машине только слушаю — «Русское радио», «Люкс ФМ». Интернет-издания читаю те, которые о наших местных новостях — это сайты «Преступности.нет», «Ник.Вести». Мультсериалы на досуге смотрю. Например, «Губку Боба». Раньше смотрела сериалы «Однажды в сказке», «Американская история ужасов».

Владислав, 16 років, м. Миколаїв:

Телевизор я редко включаю — все, что интересует оттуда, смотрю в интернете. На ночь смотрю программы «Квартала 95», шоу «Пороблено в Україні». Очень их люблю и всем советую. Это такой позитив — после плохие мысли в голову не лезут. Из сериалов похвалю «Останній москаль», а еще «Сваты» и «Родственники». Украина молодец, что теперь развивает свое кино и медиа. Из американских нравится «Однажды в сказке». Читаю «Ник.Вести», портал «Николаев» и группы ВКонтакте и Фейсбуке о Николаеве — там много информации. Из изданий читаю «Вечерний Николаев» иногда. Радио слушаю в машине и местах творчества детей. Интересно слушать по радио интервью с украинскими деятелями.

Ірина, 14 років, м. Миколаїв:

Я смотрю новости «Абзац!» на Новом канале и вообще люблю программы этого канала. Мне нравится, как ведущие разговаривают, нравятся их шутки и поведение. Всю информацию в основном в интернете получаю — привычнее, удобнее, в любом месте можешь зайти. Читаю местные новости и о событиях в соседних городах. Сериалы практически не смотрю, как и мультфильмы. Разве что мультики детства вроде «Короля Льва» — тогда ностальгирую.

Ілля, 13 років, м. Миколаїв:

Радио я слушаю очень часто, так как люблю музыку. Выбираю что-то зажигательное вроде Kiss FM, радио NRG. Газеты не читаю, а журналы часто. Например, «Малютка». Сериалы давно не смотрел, раньше это были «Сваты», а «Родственники» хуже. Мультсериалы смотрю, «Смешарики», например. Из программ нравятся «Дизель шоу», «Камеди клаб» и все в таком духе. Из интернет-изданий читаю наше «Преступности.нет».

Валерій, 16 років і Ліза, 15 років, м. Миколаїв:

Полюбляю дивитися програму «Орел и Решка» на «Інтері», бо обожнюю подорожі. Й це пізнавальна програма. Зазвичай не дивлюся серіали, а завдяки програмам хочу розширювати кругозір. Новини дивлюся на «1+1» та «Вікна на СТБ». Слухаю радіо «Люкс ФМ», «Русское радио Украина».

Дивлюся «ТСН» та з братиком «Спанч Боба». Ми коли з батьками в машині, полюбляємо слухати «Русское радио Украина» — там хороша музика і програма «Будильники на русском».

Олена, 13 років, Київ:

Я дивлюся серіаліті «Київ вдень та вночі» на Новому каналі. Думаю, це перша вдала спроба зробити щось подібне в Україні. Люблю зарубіжні серіали «Твін Пікс», «Шерлок» та «Доктор Хто». З мультсеріалів дивлюся американський Gravity Falls, ще подобався схожий на нього «По той бік огорожі» — там філософський зміст.

Ліза, 15 років, Київ:

Читаю журнал «Тайны прошлого». Інколи дивлюся новини по телевізору, але не пам’ятаю, на яких каналах. Мені подобається серіал «Шерлок», «Усі ненавидять Кріса». Мультики — «По той бік огорожі» та «Оггі та кукарачі».

Тарас та Андрій, 11 років, Київська область:

По телевізору дивимося програму «Голос країни» по «1+1» і музичні канали М1, М2, ОТВ та інші. З мультфільмів нам подобаються «Час пригод», «Звичайний мультик». Любимо також дивитися канал National Geographic. Новини дивимось на «1+1», СТБ, ICTV.

Газет і журналів не читаємо, тільки комікси. В інтернеті часто заходимо на «Вікіпедію».

ms.detector.media