ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: prospectmagazine.co.uk
29.04.2016 16:27
Гендиректор Google прогнозує занепад мобільних пристроїв
Гендиректор Google прогнозує занепад мобільних пристроїв
Генеральний директор Google Сундар Пічаї (Sundar Pichai) вважає, що гаджети ставатимуть менш популярними, натомість активно будуть розвиватись «віртуальні помічники».

Про це він сказав у щорічному листі-зверненні гендиректора компанії до акціонерів, опублікованому у блозі компанії. Раніше цей «Лист засновника» писали Ларрі Пейдж та Сергій Брін, однак після реструктуризації у серпні 2015 року, коли Google стала дочірньою компанією Alphabet, посаду гендиректора обійняв Сундар Пічаї.

Однією з найбільш несподіваних тез звернення стало твердження про поступовий занепад мобільних пристроїв.  

«Ще десять років тому, комп’ютеризація була синонімом до великих стаціонарних комп’ютерів, - йдеться у листі. - Тепер, всього лиш через кілька років, ключові речі процесу комп’ютеризації – процесори та сенсори – стали такими маленькими та дешевими, що  вони призвели до збільшення кількості суперкомп’ютерів, які можуть вміститись у наші кишені: мобільні телефони».

Пічаї пише, що наступним великим кроком буде поступовий занепад поняття «пристрій».

«З часом, комп’ютер сам по собі – в якій би формі він не був – стане віртуальним помічником, що допомагатиме вам протягом дня. Ми будемо рухатись від світу, де головними з техніки є мобільні пристрої, до світу, де головним буде штучний інтелект».   

Alphabet, за словами Пічаї, продовжить розробки у сфері штучного інтелекту та буде випробовувати нові винаходи.

Нагадаємо, що наприкінці квітня стало відомо, що у Apple вперше за 13 років упали продажі - виручка Apple у другому кварталі нинішнього року впала на 13% на тлі падіння продажів телефонів iPhone.

Раніше повідомлялось, що Google планує навчити камеру Android розпізнавати предмети.

Також відомо, що Google розробляє пристрій, що робить інтерактивною друковану книгу, а також працює над шоломом віртуальної реальності. 

ms.detector.media