ms.detector.media
MediaSapiens
The Verge
26.04.2016 12:56
Екс-ведучі Top Gear запустять сайт про автомобілі
Екс-ведучі Top Gear запустять сайт про автомобілі
Британські телеведучі Джеремі Кларксон, Річард Хаммонд і Джеймс Мей, які раніше працювали над програмою Top Gear телеканалу BBC, створять присвячену автомобілям онлайн-платформу DriveTribe.

Про це пише The Verge.

DriveTribe планує об'єднати автомобільних ентузіастів з усього світу. Концепцією сайту стане створення «племен» , присвячених будь-яким окремим темам. У кожного з трьох ведучих буде своя певна тематика.

У редакції сайту на постійній основі повинні працювати від 15 до 30 осіб, але також до створення матеріалів будуть залучати і провідних фахівців з зовні.

Безпосередньо DriveTribe ніяк не пов'язаний з автомобільним шоу для Amazon, над яким зараз працюють Кларксон, Хаммонд, Мей і Вільямс.

Над проектом також працює і колишній продюсер Top Gear Енді Вільямс. Запуск сайту запланований вже на осінь цього року.

Джеремі Кларксон, а услід за ним і його співведучі з Top Gear підписали контракт з Amazon після його звільнення з BBC. За роботу на відеосервісі Кларксон отримує 15 мільйонів доларів на рік, тепер він вважається найбільш високооплачуваним телеведучим Великобританії. 

Джеремі Кларксона спочатку відсторонили від роботи, а потім звільнили за наслідками службового розслідування після сутички ведучого з продюсером у готелі. 

4 березня Кларксон ударив продюсера Ойсина Тимона і розбив йому губу, внаслідок чого той звернувся по допомогу в лікарню. 25 березня ВВС оголосила результат внутрішнього розслідування інциденту, який полягав у тому, що контракт Кларксона як ведучого програми Top Gear не буде поновлено.

Понад мільйон шанувальників ведучого підписали петицію до ВВС з вимогою відновити його на посаді, але генеральний директор Тоні Голл сказав, що Кларксон перебрав міру і не можна робити винятків із правил ні для кого, хоч би який зірковий статус вони мали.

Наприкінці травня Джеремі Кларксон узяв участь у ранковій авторській програмі Кріса Еванса на BBC, під час якої зізнався, що звільнення з програми ВВС Top Gear «було моєю власною дурістю».

18 червня Кріс Еванс, новий ведучий Top Gear, розповів, що екс-команда шоу схвально відгукнулася про його нове призначення на BBC. Раніше він заперечував, що його кандидатура фігурувала серед імовірних, і казав, що не погодиться на посаду ведучого. Він пояснив, що казав так, бо не хотів «бути пішаком у шаховій грі за участю трьох моїх друзів». Але ситуація змінилася, коли Річард Хаммонд та Джеймс Мей повідомили, що не продовжуватимуть працювати над програмою без Джеремі Кларксона. Відтак Еванс підписав з корпорацією трирічний контракт і став новим ведучим Top Gear.

Пізніше стало відомо, що його співведучим стане Метт ЛеБлан, відомий виконанням ролі Джої Тріббіані у серіалі «Друзі».

ms.detector.media