ms.detector.media
MediaSapiens
tsn.ua
28.03.2016 11:01
Facebook випадково активував функцію перевірки безпеки по всьому світу
Facebook випадково активував функцію перевірки безпеки по всьому світу
Соцмережа Facebook випадково відправила користувачам по всьому світу сповіщення про увімкнення Safety Check - функції, що дозволяє дізнатися, чи все гаразд з вашими близькими, які опинилися поруч із зоною теракту чи природної катастрофи.

Про це пише Gawker.

«У вас усе гаразд? Схоже, що ви перебуваєте у зоні вибуху в Lahore, Pakistan. Повідомте друзям, що ви у безпеці», - йдеться у сповіщенні Facebook. 

У компанії заявили, що випадково увімкнули Safety Check для тих, хто знаходиться далеко від Пакистану. Скільки саме людей отримали сповіщення, невідомо. 

«Ми просимо пробачення в тих, хто отримав сповіщення і не знаходився в Пакистані. Ми працюємо над тим, щоби ліквідувати несправність», - заявили у Facebook. 

Вибух у пакистанському Лахорі 27 березня здійснив смертник. Спочатку повідомлялося про 38 загиблих, пізніше - про 58. 

Facebook запровадив Safety Check у листопаді 2015. З тих пір функцію доводилося активовувати вже декілька разів. 

Мешканці Брюсселя та передмістя, де 22 березня сталися теракти в аеропорту та метрополітені, запропонували одне одному допомогу, використовуючи хештег #OpenHouse.

Як писав MediaSapiens, під час терактів у Парижі в листопаді Facebook активізував опцію Safety Check, що дозволила багатьом мешканцям міста швидко повідомити друзям і родичам, що з ними все гаразд. Парижани також запускали твіттер-шторм #PorteOuverte и #PrayForParis. Останній — хештег підтримки та молитви за Париж — підхопив весь світ. Перший же, що переклададається як «відкриті двері», був покликаний допомогти людям, заблокованим у районі трагічних подій: власники квартир і будинків пускали до себе всіх, хто опинився в цей небезпечний час на вулиці.

ms.detector.media