ms.detector.media
MediaSapiens
apple-iphone.ru
14.03.2016 10:09
Віце-президент Apple: кількість відкритих додатків не впливає на батарею
Віце-президент Apple: кількість відкритих додатків не впливає на батарею
Відповідальний за розробку операційної системи iOS віце-президент Apple Крейг Федерігі підтвердив, що відкриті додатки, що не використовуються, не впливають на роботу батареї iPhone.

Так він відповів на лист користувача з американського штату Огайо, який називає себе Калеб, до президента корпорації Apple Тома Кука, пише BBC.

Калеб запитав пана Кука, чи можна подовжити життя батареї, закриваючи відкриті додатки, які не використовуються, і чи робить він це сам.

Натомість відповів на це питання заступник Тома Кука.

«Я знаю, що ви питали у Томa, але відповім я: ні і ні», – написав він.

Натомість строк служби батарей інших смартфонів можна подовжити, якщо закривати непотрібні додатки.

Microsoft на сторінці, присвяченій подовженню життя батареї Nokia Lumia, радить його користувачам закривати додатки, які не використовуються.

Корпорація Google, розробник операційної системи Android, радить закривати додатки, які використовуються рідко, застерігаючи при цьому, що часте використання Overview - функції, яка використовується для цих цілей, - сама по собі здатна серйозно розряджати батарею.

«Ви можете оптимізувати свій пристрій, закриваючи запущені та видаляючи з телефону непотрібні додатки», - йдеться у анонсі «смарт менеджеру» для телефону Samsung Galaxy 6.

Чимало користувачів смартфонів від Apple справді закривають «зайві» додатки, вважаючи, що це здатне подовжити життя їхніх батарей, сама корпорація ніколи не випускала подібних рекомендацій.

Натомість вона радить відключати опцію фонового оновлення додатків.

ВВС надіслала Apple запит на коментар з цього приводу.

Колишній керівник корпорації Стів Джобс часом відповідав на такі несподівані повідомлення – як правило, дуже небагатослівно.

Калеб поділився отриманою інформацією з сайтом 9to5mac.

«На технічному рівні більшість додатків – або заморожені в оперативній пам’яті, або зовсім не працюють, а система відображає їх просто як історію… Ось чому їхній вплив на батарею є мізерно малим», - каже оглядач Бенджамін Майо.

Сам Калеб, здається, здивований резонансом, що його викликав отриманий ним лист. «Це стало більш вірусним, ніж я передбачав», - написав він у Twitter.

Нагадуємо, що презентація нових пристроїв Apple пройде 21 березня під слоганом «Let us loop you in». Від весняної презентації Apple очікується: новий iPhone 5se, Air iPad 3, а також офіційна заява з приводу історії з захистом особистих даних. 

ms.detector.media