ms.detector.media
MediaSapiens
Метт ЛеБлан, dailyculture.ru
05.02.2016 17:00
Метт ЛеБлан стане співведучим Top Gear
Метт ЛеБлан стане співведучим Top Gear
Метт ЛеБлан, відомий виконанням ролі Джої Тріббіані у серіалі «Друзі», стане новим співведучим телешоу BBC Top Gear.

Про це повідомило видання The Guardian

Актор приєднається до Кріса Еванса, який став ведучим шоу після звільнення Джеремі Кларксона. Раніше ЛеБлан з'являвся в шоу в якості гостя. 

Як заявив Еванс: «Метт завжди був автолюбителем і я дуже схвильований тим, що він приєднається до Top Gear. Виконувати деякі божевільні ідеї на екрані – це робота мрії, і я знаю, що ми будемо гаряче обговорювати ідеї для шоу. Ми вже не можемо дочекатися виходу перших серій на екрани».

My new Top Gear Friends. More to come #TopGear pic.twitter.com/zoGj1cwdNy

— Chris Evans (@achrisevans) 4 февраля 2016

Сам же ЛеБлан зізнався в тому, що є автолюбителем і великим шанувальником Top Gear і для нього «велика честь стати частиною нової глави цього епохального шоу». 

Призначення американського актора Метта Леблана одним із ведучих легендарного шоу Top Gear може допомогти програмі залучити жіночу аудиторію, вважає британська Daily Mail.

«Запрошення першого у 39-річній історії Top Gear ведучого з поза меж Британії можна сприйняти і як спробу зберегти іноземних глядачів після звільнення Кларксона. Програма довго була однією із найприбутковіших для BBC, і були побоювання, що Еванс недостатньо відомий для залучення іноземної аудиторії», - констатує газета.

Тепер у Британії очікують оголошення про решту ведучих. Ними можуть стати журналіст Кріс Харіс та німецька спортсменка Сабіне Шмітц, додає Daily Mail.

Джеремі Кларксона спочатку відсторонили від роботи, а потім звільнили за наслідками службового розслідування після сутички ведучого з продюсером у готелі. 

4 березня Кларксон ударив продюсера Ойсина Тимона і розбив йому губу, внаслідок чого той звернувся по допомогу в лікарню. 25 березня ВВС оголосила результат внутрішнього розслідування інциденту, який полягав у тому, що контракт Кларксона як ведучого програми Top Gear не буде поновлено.

Понад мільйон шанувальників ведучого підписали петицію до ВВС з вимогою відновити його на посаді, але генеральний директор Тоні Голл сказав, що Кларксон перебрав міру і не можна робити винятків із правил ні для кого, хоч би який зірковий статус вони мали.

Наприкінці травня Джеремі Кларксон узяв участь у ранковій авторській програмі Кріса Еванса на BBC, під час якої зізнався, що звільнення з програми ВВС Top Gear «було моєю власною дурістю».

18 червня Кріс Еванс, новий ведучий Top Gear, розповів, що екс-команда шоу схвально відгукнулася про його нове призначення на BBC. Раніше він заперечував, що його кандидатура фігурувала серед імовірних, і казав, що не погодиться на посаду ведучого. Він пояснив, що казав так, бо не хотів «бути пішаком у шаховій грі за участю трьох моїх друзів». Але ситуація змінилася, коли Річард Хаммонд та Джеймс Мей повідомили, що не продовжуватимуть працювати над програмою без Джеремі Кларксона. Відтак Еванс підписав з корпорацією трирічний контракт і став новим ведучим Top Gear.

У липні 2015 року Джеремі Кларксон, Річард Хаммонд та Джеймс Мей підписали контракт з Amazon зі створення нового автомобільного шоу, яке повинно скласти конкуренцію шоу Top Gear. Нове шоу поки що не отримало назви, оскільки бренд Top Gear належить ВВС.

ms.detector.media