ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: скрін відео кримськотатарського телеканалу ATR
12.01.2016 17:17
Верховний суд анексованого Криму відхилив апеляційну скаргу кримської журналістки Лілі Буджурової
Верховний суд анексованого Криму відхилив апеляційну скаргу кримської журналістки Лілі Буджурової
Так званий «Верховний суд» окупованого Росією Криму відхилив апеляційну скаргу кримської журналістки Лілі Буджурової за позовом проти співробітників російського ФСБ, що проводили обшук в її будинку 2 листопада 2015 року.

Про це повідомляє видання «Крим.Реалії».

Верховний суд залишив у силі рішення Київського районного суду Сімферополя, який відмовився задовольнити позов заступника генерального директора продакшн-студії Qara Deniz Production, екс-заступниці гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR Лілі Буджурової проти співробітників ФСБ РФ, які при обшуці не допустили адвоката в приміщення.

«Нічого несподіваного для мене не відбулося. Я так і думала. Важко припускати, що в Криму суд стане на сторону громадянина, який судиться з ФСБ. Хоча я розумію, що це гра в одні ворота, що захист своїх прав на цій території – це однобічний рух і по цьому руху йдуть ті, у кого сила. Тим не менш, я думаю, що я буду апелювати і далі », - каже пані Буджурова.

Коментарів правоохоронних та судових органів анексованого Росією Криму з цього приводу наразі немає.

Як повідомляв MediaSapiens, 2 листопада 2015 року в Криму відбулися обшуки ФСБ в помешканнях колишніх співробітників ATR Лілі Буджурової та Ельзари Іслямової, а також в офісі каналу в Сімферополі та в помешканнях власника ATR Ленура Іслямова й на його підприємствах. Обшук у помешканні пані Буджурової відбувся в рамках кримінальної справи проти власника телеканалу ATR Ленура Іслямова – громадянина Росії, який живе на материковій Україні та який є одним з ініціаторів блокади Криму. Обшук тривав близько 8 годин. Наступного дня Ліля Буджурова прокоментувала обшуки й зокрема заявила: «Не лякайте мою Батьківщину і родину автоматами!».

9 грудня 2015 року в Криму представники російської окупаційної влади знову провели обшук в будинку екс-гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR Ельзари Іслямової, а наступного дня – у колишнього редактора кримськотатарського телеканалу ATR Романа Спиридонова.

ms.detector.media