ms.detector.media
MediaSapiens
Рукія Хассан, baku.ws
06.01.2016 10:20
Бойовики ISIS вбили журналістку
Бойовики ISIS вбили журналістку
Бойовики терористичного угруповання ISIS стратили громадянську журналістку Рукію Хассан.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на сирійську журналістську організацію.

«Хассан стала вже п'ятим репортером, страченим ісламістами з жовтня... ІД повідомила її родичів про кару, до якої Хассан засудили за звинуваченнями у шпигунстві», - йдеться у повідомленні.

Про життя на окупованій ISIS території Хассан розповідала у своїх акаунтах в соцмережах. Повідомляється, що вона зникла в період з липня по грудень минулого року.

Жінка стала вже п'ятим репортером, страченим радикальними ісламістами з жовтня 2015 року. Раніше бойовики ISIS стратили норвежця і китайця.

Нагадуємо, що британські агенції з безпеки та розвідки досліджують відео з убивством 5 людей, яке поширило угруповання ISIS, щоб ідентифікувати знятих на ньому чоловіка в масці та хлопчика, в яких британський акцент.

Нагадуємо, що ISIS взяло на себе відповідальність за вбивство сирійського журналіста Наджі Джерфа у Туреччині. Журналіст Наджі Джерф, який був продюсером документальних фільмів про угруповання ISIS, був убитий 27 грудня в центрі міста Газіантеп у Туреччині, неподалік від кордону із Сирією. 

Як писав MediaSapiens, Наджі Джерф нещодавно завершив роботу над фільмом, в якому задокументовані порушення з боку «Ісламської держави» у час, коли бойовики цього угруповання діяли в місті Алеппо на півночі Сирії.

У листопаді «Ісламська держава» опублікувала пропагандистське відео «Скоро, дуже скоро проллється кров, як океан», у якому пообіцяла влаштувати теракти в Росії.

ms.detector.media