У Британії досліджують відео ISIS з убивством 5 людей

У Британії досліджують відео ISIS з убивством 5 людей

11:22,
4 Січня 2016
1899

У Британії досліджують відео ISIS з убивством 5 людей

11:22,
4 Січня 2016
1899
У Британії досліджують відео ISIS з убивством 5 людей
У Британії досліджують відео ISIS з убивством 5 людей
Автори:
Британські агенції з безпеки та розвідки досліджують відео, яке поширило угруповання ISIS, щоб ідентифікувати знятих на ньому чоловіка в масці та хлопчика, в яких британський акцент.

Про це пише BBC

На відео нібито показано убивство п'яти чоловіків, які, як кажуть в ISIS, шпигували на користь Великої Британії.

Дехто із них перед смертю каже, що він з Ракки в Сирії, інший каже, що він з лівійського Бенгазі, однак ніхто не каже, що він із Британії.

Під час 10-хвилинного запису, який не верифікований, бойовик у масці із зброєю погрожує нападами у Британії, а також заявляє, що це відео є повідомленням для британського прем'єр-міністра Девіда Кемерона.

Окрім того хлопчик, який виглядає у віці шести чи семи років і одягнений у військовий одяг, показує удалину та говорить про вбивства «невіруючих».

ISIS неодноразово використовувала дітей та обезголовлення для своїх пропагандистських відео.

Нагадуємо, що ISIS взяло на себе відповідальність за вбивство сирійського журналіста Наджі Джерфа у Туреччині. Журналіст Наджі Джерф, який був продюсером документальних фільмів про угруповання ISIS, був убитий 27 грудня в центрі міста Газіантеп у Туреччині, неподалік від кордону із Сирією. 

Як писав MediaSapiens, Наджі Джерф нещодавно завершив роботу над фільмом, в якому задокументовані порушення з боку «Ісламської держави» у час, коли бойовики цього угруповання діяли в місті Алеппо на півночі Сирії.

Медійний центр ISIS «Аль-Хайят» (Al Hayat) випустив сотні фільмів, починаючи з трихвилинних відео, на яких зображено відтинання голів, і закінчуючи повнометражними фільмами, що тривають годину. Вони неймовірним чином поєднують елементи подорожей, історичних документальних стрічок і порнографічних жорстокостей. Серед них — чимало високоякісних виробів із використанням прийомів та спецефектів у голлівудському стилі.

У листопаді «Ісламська держава» опублікувала пропагандистське відео «Скоро, дуже скоро проллється кров, як океан», у якому пообіцяла влаштувати теракти в Росії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
AP
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду