ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: dyvys.info
24.12.2015 12:23
Окупаційна влада Криму буде моніторити ЗМІ і соцмережі – шукатимуть «екстремізм»
Окупаційна влада Криму буде моніторити ЗМІ і соцмережі – шукатимуть «екстремізм»
Влада окупованого Росією Криму заявляє про розробку так званої «програми з протидії екстремізму», частиною якої стане моніторинг засобів масової інформації та соціальних мереж.

Про це повідомляє російське інформагентство «РИА Новости» з посиланням на так званого «главу» держкомітету уряду Криму з міжнаціональних відносин і депортованих громадян Заура Смирнова.

За його словами, така програма запроваджується владою, «враховуючи потенційні загрози, які виходять від радикальних угруповань, зосереджених в Україні».

Як заявив Заур Смирнов, спеціальна програма «з протидії ідеології екстремізму» буде винесена на розгляд кримського уряду в середині січня. До її створення підключені ключові відомства кримського уряду і силові структури. Частина заходів програми отримає фінансування з федерального бюджету РФ.

«Основне завдання програми - протидіяти поширенню ідеології екстремізму і тероризму на території республіки. Особлива увага приділятиметься моніторингу засобів масової інформації та соціальних мереж для визначення джерела ідей екстремізму», - підкреслив пан Смирнов.

Крім того, за його словами, вестимуться «профілактичні роботи» серед школярів і студентів, які найбільш схильні до впливу радикальних ідей ззовні.

«Всі дані про прояви екстремістських ідей будуть передаватися в правоохоронні органи для швидкого реагування та... правової оцінки», - заявив Заур Смирнов.

Нагадаємо, Слідчий відділ УФСБ Росії по Криму порушив кримінальну справу проти власника ATR Ленура Іслямова, який  став одним з ініціаторів блакади Криму. 2 листопада представники ФСБ РФ обшукали його будинок, а також помешкання його родичів і офіси кількох його компаній.

Також 2 листопада в Криму відбулися обшуки ФСБ в помешканнях колишніх співробітників кримськотатарського телеканалу ATR Лілі Буджурової та Ельзари Іслямової, а також в офісі каналу в Сімферополі та в помешканнях власника ATR Ленура Іслямова й на його підприємствах. Ленур Іслямов назвав дії ФСБ «помстою за те, що не прийняв правила гри Путіна по Криму».

9 грудня слідчі ФСБ провели  другий обшук у будинку екс-гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR Ельзари Іслямової у Криму. Як повідомив адвокат  Джеміль Темишев, дії ФСБ відбуваються в рамках кримінальної справи відносно власника телеканалу ATR та ініціатора блокади Криму Ленура Іслямова. 

10 грудня російська окупаційна влада Криму провела обшук у колишнього редактора кримськотатарського телеканалу АТR, співробітника продакшн-студії QaraDeniz Production Романа Спиридонова. Пізніше кримський адвокат Джеміль Темішев повідомив, що під час обшуку в помешканні журналіста вилучили планшет і в кухні на холодильнику начебто знайшли папку з роздрукованою інструкцією з виготовлення вибухового пристрою. Роман Спиридонов стверджує, що це не його. Під час допиту кримського журналіста у ФСБ мова йшла, за його словами,  здебільшого про ініціатора громадянської блокади Криму, власника телеканалу ATR Ленура Іслямова.

ms.detector.media