ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: solydarnist.org
21.12.2015 11:53
Мустафа Джемілєв заявляє, що Туреччина готова підтримати кримськотатарський телеканал АТR
Мустафа Джемілєв заявляє, що Туреччина готова підтримати кримськотатарський телеканал АТR
Туреччина готова надати технічну допомогу кримськотатарському телеканалу АТR. Про повідомив національний лідер кримських татар, депутат Верховної Ради України Мустафа Джемілєв за підсумками своєї зустрічі з лідерами Туреччини.

Про це він сказав в ефірі «Радіо Крим.Реаліі», повідомляє видання «Крим.Реалії».

За словами Мустафи Джемілєва, складне становище, в якому опинився кримськотатарський телеканал АТR після анексії Криму Росією, обговорювалося під час зустрічі з прем'єр-міністром і міністром закордонних справ Туреччини Ахметом Давутоглу і Мевлютом Чавушоглу.

«Все майно власника телеканалу Ленура Іслямова (у Криму. – Ред.) було захоплено. Телеканал опинився в дуже скрутному становищі. Народ в Криму збирає по крихтах гроші, щоб допомогти цьому телеканалу. Україна теж сама в такому стані, що вона не дуже має великі можливості допомогти. Тому була розмова про те, щоб якусь технічну допомогу надали турки. Вони сказали: «Ніяких заперечень, ми розглянемо це питання»», - повідомив Мустафа Джемілєв.

Нагадаємо, Слідчий відділ УФСБ Росії по Криму порушив кримінальну справу проти власника ATR Ленура Іслямова, який  став одним з ініціаторів блакади Криму. 2 листопада представники ФСБ РФ обшукали його будинок, а також помешкання його родичів і офіси кількох його компаній.

Також 2 листопада в Криму відбулися обшуки ФСБ в помешканнях колишніх співробітників кримськотатарського телеканалу ATR Лілі Буджурової та Ельзари Іслямової, а також в офісі каналу в Сімферополі та в помешканнях власника ATR Ленура Іслямова й на його підприємствах. Ленур Іслямов назвав дії ФСБ «помстою за те, що не прийняв правила гри Путіна по Криму».

Міністерство внутрішніх справ України відкрило два кримінальних провадження за порушення прав громадян у Криму. Провадження стосуються фактів незаконного проникнення в житло батьків директора телеканалу ATR Ленура Іслямова, а також перешкоджання законній діяльності громадських організацій, які виступають проти окупації Криму.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що тиск на телеканал ATR є тиском на весь кримськотатарський народ і на українське суспільство, а також закликав до відповідної реакції від органів прокуратури України.

ms.detector.media