ms.detector.media
MediaSapiens
30.11.2015 13:45
Рейтинг 100 найвпливовіших осіб у сфері медіа від The Guardian очолив Марк Цукерберг
Рейтинг 100 найвпливовіших осіб у сфері медіа від The Guardian очолив Марк Цукерберг
Рейтинг очолив засновник та виконавчий директор Facebook Марк Цукерберг.

До рейтингу The Guardian  увійшли діячі у сферах реклами та піару, преси, теле- та радіомовлення, технологій та соціальних платформ, продюсування, політики, музики, а також талановиті письменники, актори та ін. 

Трийкою лідерів у списку є представники сфери технологій та соціальних медіа. 

Так, перше місце у рейтингу посів засновник та виконавчий директор Facebook Марк Цукерберг. На другому опинився співзасновник та виконавчий директор Google Ларрі Пейдж, на третьому - гендиректор корпорації Apple Тім Кук.  

Перший політик у рейтингу з’являється на четвертій позиції. Це - британський політик-консерватор, канцлер казначейства з травня 2010 Джордж Осборн. 

Міжнародний медіамагнат, президент «News Corporation» Руперт Мердок, який володіє 20th Century Fox, телеканалом Fox News, супутниковими операторами BSkyB, Sky Deutschland, Sky Italia, Foxtel, інформаційним агентством Dow Jones, рекламним агентством News Outdoor, а також газетами Wall Street Journal, Times, Sun і New York Post, посів п’яте місце серед сотні найвпливовіших. 

За ним розмістився Тоні Холл, генеральний директор британської корпорації суспільного мовлення BBC. 

Сьоме місце посів Джеффрі Безос, засновник і виконавчий директор Amazon, а восьме - співачка Тейлор Свіфт, яка у червні заявила, що її альбом «1989» не буде доступним у новому сервісі Apple Music, оскільки три місяці - це занадто довгий термін для роботи задарма. В результаті Apple переглянула свою політику в сфері виплати музикантам коштів за прослуховування їхніх пісень. 

Дев’яту позицію розділили Пол Дакр, англійський журналіст та редактор Daily Mail, а також Мартін Кларк, видавець Mail Online. На десятій сходинці опинилася Шерон Вайт, котра цього року очолила Офіс комунікацій у Британії (Ofcom). 

Нагадуємо, що у вересні журнал Forbes склав список ста найбагатших діячів сфери високих технологій за 2015 рік. На першому місці рейтингу розмістився Білл Гейтс. Марк Цукерберг та Ларрі Пейдж опинилися на четвертому та п'ятому місцях відповідно.  

ms.detector.media