ms.detector.media
MediaSapiens
showleader.ru
06.11.2015 09:52
Естонський банк закриває рахунок МІА «Россия Сегодня»
Естонський банк закриває рахунок МІА «Россия Сегодня»
Таллінський Бізнес Банк (Tallin Business Bank LTD.) прийняв рішення про припинення договору щодо розрахункового рахунку Міжнародного інформаційного агентства «Россия Сегодня» в Естонії.

Про це повідомляє «РИА Новости» з посиланням на повідомлення банку, що надійшло до агенції. 

Своє рішення банк мотивував тим, що генеральний директор агентства Дмитро Кисельов включений в санкційний список Євросоюзу.

«Банк має право в односторонньому порядку відмовитися від Договору у винятковому порядку на підстав закону, особливо якщо для продовження Договору є законна перешкода», - йдеться в заяві Tallin Business Bank LTD.

«Припиняємо з вами договір щодо розрахункового рахунку, після переведення грошових коштів, які на ньому знаходилися», — йдеться в документі.

Прес-служба «Росії сьогодні» висловила глибоку стурбованість у зв'язку з цим і повідомила, що вивчає можливість оскарження даного рішення.

Нагадуємо, що раніше в Британії закрили рахунок «Россия Сегодня».

Як писав MediaSapiens, cеред активів, заарештованих за кордоном за позовами колишніх акціонерів ЮКОСу, виявилися 7,5% акцій французької Euronews SA, які належать Всеросійській державній телевізійній і радіомовній компанії, що управляє однойменним телеканалом. На думку старшого директора з прав людини і демократії Інституту Мак-Кейна Девіда Кремера, арешт активів у справі ЮКОСа допоможе зупинити пропагандистську машину Кремля.

Також у червні Франція заарештувала рахунки представництва МІА «Россия Сегодня». А наприкінці серпня у Латвії відмовилися занести до реєстру підприємств латвійське представництво російського державного інформаційного агентства «Россия сегодня».

ms.detector.media