ms.detector.media
MediaSapiens
Андрій Некрасов, patrioty.org.ua
21.09.2015 16:15
Литва надала політичний притулок російському журналісту Андрію Некрасову
Литва надала політичний притулок російському журналісту Андрію Некрасову
Литовський Департамент міграції (ДМ) надав політичний притулок журналістові з Удмуртії Андрію Некрасову, заочно заарештованому російським судом у справі про вимагання хабара.

Про це повідомляє Інтерфакс.

«Департамент міграції повідомив мені про те, що мені 17 вересня був наданий статус політичного біженця і мені було надано довгострокове право перебування в Литовській Республіці», - сказав журналіст.

Як писав MediaSapiens, 12 серпня Андрій Некрасов попросив Литву надати йому політичний притулок. Некрасов повідомив, що знаходиться в прикордонній зоні Вільнюського аеропорту. Перед тим, на початку серпня, журналіст був затриманий на Кіпрі на прохання Росії, однак влада острова відмовила Москві у його видачі і повернула його до Литви, яка видала йому національну візу.

Андрій Некрасов є фігурантом кримінальної справи гендиректора ТОВ «Видавництво День», колишнього головного редактора газети «День» Сергія Щукіна. За версією слідства, в 2013 року Щукін спільно з Некрасовим опублікували в ЗМІ статті негативного змісту, що паплюжать честь, гідність та ділову репутацію генерального директора концерну «Калашников» Костянтина Бусигіна і репутацію очолюваного ним підприємства.

Як встановило слідство, надалі Щукін і Некрасов зажадали у представника концерну 2,5 мільйонів рублів під загрозою продовження поширення компрометуючих відомостей в ЗМІ.

В рамках оперативного експерименту за дорученням Бусигіна частина необхідної суми - 300 тисяч рублів - була перерахована на вказаний ними банківський рахунок. У період розслідування справи Некрасов сховався від органів слідства, залишив межі Росії.

Через це його було оголошено в міжнародний розшук і стосовно нього судом заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

«Репортери без кордонів» заявляють, що Некрасова переслідують через його журналістську діяльність і участь у акціях протесту проти влади.

Міністерство закордонних справ Росії просило Литву видати російського журналіста Андрія Некрасова, який попросив литовського політичного притулку.

ms.detector.media