Російський журналіст просить політичного притулку в Литви

Російський журналіст просить політичного притулку в Литви

15:01,
12 Серпня 2015
2962

Російський журналіст просить політичного притулку в Литви

15:01,
12 Серпня 2015
2962
Російський журналіст просить політичного притулку в Литви
Російський журналіст просить політичного притулку в Литви
Автори:
Російський журналіст Андрій Некрасов просить Литву надати йому політичний притулок.

Про це пише Інтрефакс з посиланням на агентство BNS.

Некрасов повідомив, що знаходиться в прикордонній зоні Вільнюського аеропорту і пише прохання про надання йому притулку.

Минулого тижня журналіст був затриманий на Кіпрі на прохання Росії, однак влада острова відмовила Москві у його видачі і вирішила повернути його до Литви, яка видала йому національну візу.

Андрій Некрасов є фігурантом кримінальної справи гендиректора ТОВ «Видавництво День», колишнього головного редактора газети «День» Сергія Щукіна, нагадує агенство. За версією слідства, в 2013 року Щукін спільно з Некрасовим опублікували в ЗМІ статті негативного змісту, що паплюжать честь, гідність та ділову репутацію генерального директора концерну «Калашников» Костянтина Бусигіна і репутацію очолюваного ним підприємства.

Як встановило слідство, надалі Щукін і Некрасов зажадали у представника концерну 2,5 мільйони рублів під загрозою продовження поширення компрометуючих відомостей в ЗМІ.

В рамках оперативного експерименту за дорученням Бусигіна частина необхідної суми - 300 тисяч рублів - була перерахована на вказаний ними банківський рахунок. У період розслідування справи Некрасов сховався від органів слідства, залишив межі Росії.

Через це його було оголошено в міжнародний розшук і стосовно нього судом заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

«Репортери без кордонів» заявляють, що Некрасова переслідують через його журналістську діяльність і участь у акціях протесту проти влади.

Нагадуємо, що вчора, 11 серпня, Європейський союз і група правозахисних організацій звернулися до влади Азербайджану з закликом здійснити повне і прозоре розслідування вбивства журналіста Расіма Алієва. Так одна з організацій, рух «Спорт за права людини», заявила, що вбивство журналіста засвідчило: в Азербайджані «критичні голоси нині постали перед іще більшою небезпекою, ніж будь-коли раніше».

Азербайджанський журналіст-фрілансер Расім Алієв помер вранці в неділю, 9 серпня, в республіканській лікарні Баку після завданих йому напередодні побоїв за критику місцевого футболіста. Алієва госпіталізували з численними переламами ребер і частковою втратою слуху. Після перенесеної операції він помер.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
РІА «Новости»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду