ms.detector.media
MediaSapiens
RFE/RL
12.08.2015 16:21
Кримськотатарське радіо «Мейдан» може розпочати мовлення на материковій Україні
Кримськотатарське радіо «Мейдан» може розпочати мовлення на материковій Україні
Кримськотатарська радіостанція «Мейдан», що припинила мовлення на території півострова через відсутність російської ліцензії, може почати роботу на материковій Україні в місцевих мережах.

Про це в інтерв'ю Крим.Реалії повідомив власник медіа-холдингу ATR, в який входить радіо «Мейдан», російський бізнесмен Ленур Іслямов.

«Нині це питання знаходиться в стадії обговорення з Нацрадою. Є безліч частот, які звільняються. Ми б хотіли в ці частоти потрапити. Чекаємо рішення Нацради, щоб «Мейдан» працював по всій території України, точно так само, як повинно бути присутнім викладання кримськотатарської мови в українських школах», - розповів Іслямов.

«Що таке суб'єктність? Ми повинні бути скрізь і про нас повинні говорити скрізь, тому що кримські татари - це красива, розумна і дуже чарівна частина України», - підкреслив бізнесмен.

Радіостанція «Мейдан», як і телеканали ATR, Lale, радіо «Лідер FM», що входять у медіахолдинг, з 1 квітня 2015 року припинили мовлення в анексованому Криму, оскільки не отримали ліцензію Роскомнагляду. З 17 червня ATR та Lale відновили мовлення з Києва, а радіо «Мейдан» почало мовити в інтернеті.  

Нагадуємо, що Іракська редакція Радіо Свобода принипинила своє існування після 17 років роботи. Арабська служба RFE/RL востаннє вийшла в ефір 31 липня. Усі програми та співробітники переходять до іракської редакції радіо MBN (Radio Sawa Iraq), аби забезпечити аудиторію ширшим спектром новин та інформаційних програм, які стосуються Іраку. Вони також доповнять програми Al-Hurra TV Iraq, що входить до MBN (Al-Hurra TV & Radio Sawa).

ms.detector.media