Парламент може ліквідувати журнал «Віче» наступного року

Парламент може ліквідувати журнал «Віче» наступного року

18:11,
25 Листопада 2015
3432

Парламент може ліквідувати журнал «Віче» наступного року

18:11,
25 Листопада 2015
3432
Парламент може ліквідувати журнал «Віче» наступного року
Парламент може ліквідувати журнал «Віче» наступного року
Автори:
Регламентний комітет Верховної Ради вирішив у проекті кошторису Верховної Ради на 2016 рік залишити фінансову підтримку журналу «Віче» тільки на перший квартал.

Про це повідомила перший заступник голови Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова 25 листопада на комітетських слуханнях «Реформування парламентських ЗМІ».

На своєму засіданні 11 листопада Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради ухвалив рішення залишити фінансову підтримку журналу «Віче» в обсязі чверті бюджетних призначень (703 тис. грн.), яку здійснювати в першому кварталі 2016 року для забезпечення процедури ліквідації журналу.

Водночас Регламентний комітет вирішив решту коштів, передбачених у бюджеті на журнал «Віче» (2 млн 108,9 тис. грн.) перерозподілити парламентському телеканалу «Рада».

Нагадаємо, що нині Верховна Рада України здійснює випуск таких друкованих видань: газета «Голос України» та журнал «Віче», а також «Відомості Верховної Ради України». Крім того, в парламенту є власний телеканал «Рада». Аналіз парламентських ЗМІ ви можете прочитати в матеріалі юристки Інституту медіа права Галини Чижик «Парламентські ЗМІ: в очікуванні реформ».

24 листопада Верховна Рада ухвалила закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», який передбачає протягом трьох років роздержавлення преси: вихід органів влади і місцевого самоврядування зі складу засновників (співзасновників) друкованих ЗМІ або перетворення друкованих ЗМІ, заснованих центральними органами виконавчої влади, на офіційні друковані видання.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Скріншот із сайту «Віче»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду