ms.detector.media
MediaSapiens
Скріншот із сайту «Віче»
25.11.2015 18:11
Парламент може ліквідувати журнал «Віче» наступного року
Парламент може ліквідувати журнал «Віче» наступного року
Регламентний комітет Верховної Ради вирішив у проекті кошторису Верховної Ради на 2016 рік залишити фінансову підтримку журналу «Віче» тільки на перший квартал.

Про це повідомила перший заступник голови Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова 25 листопада на комітетських слуханнях «Реформування парламентських ЗМІ».

На своєму засіданні 11 листопада Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради ухвалив рішення залишити фінансову підтримку журналу «Віче» в обсязі чверті бюджетних призначень (703 тис. грн.), яку здійснювати в першому кварталі 2016 року для забезпечення процедури ліквідації журналу.

Водночас Регламентний комітет вирішив решту коштів, передбачених у бюджеті на журнал «Віче» (2 млн 108,9 тис. грн.) перерозподілити парламентському телеканалу «Рада».

Нагадаємо, що нині Верховна Рада України здійснює випуск таких друкованих видань: газета «Голос України» та журнал «Віче», а також «Відомості Верховної Ради України». Крім того, в парламенту є власний телеканал «Рада». Аналіз парламентських ЗМІ ви можете прочитати в матеріалі юристки Інституту медіа права Галини Чижик «Парламентські ЗМІ: в очікуванні реформ».

24 листопада Верховна Рада ухвалила закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», який передбачає протягом трьох років роздержавлення преси: вихід органів влади і місцевого самоврядування зі складу засновників (співзасновників) друкованих ЗМІ або перетворення друкованих ЗМІ, заснованих центральними органами виконавчої влади, на офіційні друковані видання.

ms.detector.media