Видавництво Collins назвало слово року — «одноразовий»

Видавництво Collins назвало слово року — «одноразовий»

15:45,
7 Листопада 2018
2557

Видавництво Collins назвало слово року — «одноразовий»

15:45,
7 Листопада 2018
2557
Видавництво Collins назвало слово року — «одноразовий»
Видавництво Collins назвало слово року — «одноразовий»
Автори:
Видавництво Collins щороку обирає одне слово, яке часто використовується в інформаційному просторі.

Цього року видавництво обрало слово «одноразовий» («single-use»). Як пояснюється в словнику видавництва, цей термін описує «предмети, безконтрольне поширення яких завдає шкоди навколишньому середовищу і впливає на харчовий ланцюжок». Слово «одноразовий» часто використовується для позначення продуктів, часто виготовлених з пластика, які використовуються лише один раз перш ніж бути утилізованими.

«Зображення пластикового посуду у найвіддаленіших частинах океанів призвели до глобальної кампанії з метою зменшення їх використання. З 2013 року використання слова “одноразовий” збільшилося в чотири рази, наприклад в новинах та репортажах як “Blue Planet II” від BBC, аби підвищити обізнаність громадськості щодо цієї проблеми», - йдеться на сайті видавництва.

“single-use”

 Окрім цього в Collins розглядали такі слова та терміни як «MeToo» (відомий рух проти сексуальних домагань), «gaslight» (психологічні маніпуляції з метою змусити людину сумніватися у власній розсудливості) та «vegan» (людина, яка не вживає та не використовує продукти й предмети, в яких використані компоненти тваринного походження).

Нагадаємо, в минулому році видавництво Collins назвало «fake news» поняттям року. У видавництві повідомили, що використання цього словосполучення в 2017 році зросло на 365%. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду