Трамп заявив, що вирахує інформаторів ЗМІ в Білому домі

Трамп заявив, що вирахує інформаторів ЗМІ в Білому домі

11:29,
16 Травня 2018
1342

Трамп заявив, що вирахує інформаторів ЗМІ в Білому домі

11:29,
16 Травня 2018
1342
Трамп заявив, що вирахує інформаторів ЗМІ в Білому домі
Трамп заявив, що вирахує інформаторів ЗМІ в Білому домі
Автори:
Президент США Дональд Трамп пообіцяв знайти співробітників Білого дому, які «зливають» інформацію медіа.

Про це він заявив у Twitter.

«Витоки інформації з Білого дому є перебільшеними, роздутими фейковими ЗМІ, щоб виставити нас в найгіршому світлі. Тож інформатори є зрадниками і боягузами й ми дізнаємося, хто вони!», – написав президент США.

Американські ЗМІ часто повідомляють інформацію з посиланням на джерела в Білому домі: від звільнень та призначень у адміністрації президента США до дій Дональда Трампа щодо внутрішньої та зовнішньої політики держави.

Сам Дональд Трамп чи не щотижня публікує в Twitter негативні відгуки про роботу деяких американських медіа. Це почалося ще з часів його передвиборчої кампанії. Пан Трамп звинувачує в поширенні фейкових новин у першу чергу ті видання, які є критичними до нього. Він неодноразово негативно висловлювався про конкретних журналістів.

Нагадаємо, нещодавно він запропонував відбирати в декотрих ЗМІ акредитацію в Білий дім. Голова Асоціації кореспондентів Білого дому Маргарет Талев (Margaret Talev) прокоментувала, що лише тому, що президенту не подобається як журналісти пишуть про його роботу, їх новин не стають через це фейковими.

Як писав MediaSapiens, на початку року міжнародна організація «Комітет захисту журналістів» (CPJ) створила антипремію «Гнобителі преси» (Press Oppressors awards). Головним її «переможцем» став президент США Дональд Трамп, але окрім нього організація «відзначила» ще трьох світових лідерів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
chicagotribune.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду