ms.detector.media
MediaSapiens
chicagotribune.com
16.05.2018 11:29
Трамп заявив, що вирахує інформаторів ЗМІ в Білому домі
Трамп заявив, що вирахує інформаторів ЗМІ в Білому домі
Президент США Дональд Трамп пообіцяв знайти співробітників Білого дому, які «зливають» інформацію медіа.

Про це він заявив у Twitter.

«Витоки інформації з Білого дому є перебільшеними, роздутими фейковими ЗМІ, щоб виставити нас в найгіршому світлі. Тож інформатори є зрадниками і боягузами й ми дізнаємося, хто вони!», – написав президент США.

The so-called leaks coming out of the White House are a massive over exaggeration put out by the Fake News Media in order to make us look as bad as possible. With that being said, leakers are traitors and cowards, and we will find out who they are!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 14 мая 2018 г.

Американські ЗМІ часто повідомляють інформацію з посиланням на джерела в Білому домі: від звільнень та призначень у адміністрації президента США до дій Дональда Трампа щодо внутрішньої та зовнішньої політики держави.

Сам Дональд Трамп чи не щотижня публікує в Twitter негативні відгуки про роботу деяких американських медіа. Це почалося ще з часів його передвиборчої кампанії. Пан Трамп звинувачує в поширенні фейкових новин у першу чергу ті видання, які є критичними до нього. Він неодноразово негативно висловлювався про конкретних журналістів.

Нагадаємо, нещодавно він запропонував відбирати в декотрих ЗМІ акредитацію в Білий дім. Голова Асоціації кореспондентів Білого дому Маргарет Талев (Margaret Talev) прокоментувала, що лише тому, що президенту не подобається як журналісти пишуть про його роботу, їх новин не стають через це фейковими.

Як писав MediaSapiens, на початку року міжнародна організація «Комітет захисту журналістів» (CPJ) створила антипремію «Гнобителі преси» (Press Oppressors awards). Головним її «переможцем» став президент США Дональд Трамп, але окрім нього організація «відзначила» ще трьох світових лідерів.

ms.detector.media